La Diputació de València ajuda a Benissuera a mantindre el seu col·legi subvencionant el transport als alumnes

El col·legi de Benissuera té matriculats sis alumnes d’entre 4 i 9 anys i oferix educació de 2 a 3 anys. Quatre d’estos xiquets i xiquetes viuen en la població veïna d’Alfarrasí, a la mateixa comarca de La Vall d’Albaida, i requerixen transport escolar per a acudir cada dia a classe. Una subvenció de la Diputació de València per a cobrir el cost de l’autobús escolar permet que el centre educatiu d’este poble de 200 habitants continue obert i el curs en marxa.

En paraules del diputat de Desenvolupament Rural, Ramiro Rivera, “estes ajudes són fonamentals per a municipis xicotets com Benissuera, i d’elles depén que un servei tan important com l’educació Infantil i Primària es puga prestar en el municipi, contribuint al fet que les famílies continuen habitant estos nuclis i combatent el fantasma de la despoblació que afecta les zones d’interior”.

Rivera ha visitat l’escola de Benissuera acompanyat per l’alcaldessa, Catia Lopes, qui coincidix en la transcendència que en pobles com el seu “existisquen serveis públics bàsics que eviten engrandir el problema de la despoblació”. “Sense el transport escolar que es posa a la disposició de les famílies d’altres localitats seria impossible mantindre obert un col·legi que porta molts anys a la disposició de les famílies”, assegura l’alcaldessa de Benissuera.

Durant la visita a l’aulari, situat en la carretera de Guadassèquies, el responsable provincial de Desenvolupament Rural es va interessar per les necessitats d’este centre del Col·legi Rural Agrupat (CRA), que oferix educació Infantil i Primària en aules de l’entorn rural de 9 comunitats autònomes, entre elles la valenciana.

En el cas de Benissuera, el centre forma part del CRA Riu Albaida al costat dels centres de Guadassèquies, El Palomar i Bellús, i en l’actualitat compta amb dos mestres i altres docents compartits en matèries com a anglés, religió o gimnàstica, que es desplacen entre els col·legis de la comarca.

L’escola rural destaca pel seu sistema d’ensenyament circular o concèntric, amb alumnes de diferents edats que poden escoltar el que els mestres expliquen als seus companys, una possibilitat de repàs per als majors i d’avançar matèries per als xicotets més avantatjats.

Informació i Foto: Diputació de Valencia

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: