La Diputació de Castelló votarà una declaració institucional de record i suport a les víctimes del nazisme perquè no caiguen en l’oblit

Els quatre partits representats al Ple de la Diputació de Castelló (PSPV-PSOE, Compromís, Partit Popular i Ciutadans) han acordat aprovar conjuntament una declaració institucional en memòria de les víctimes del nazisme. El text es ratificarà aquest dimarts en la sessió plenària corresponent al mes de gener i es fa coincidir a pocs dies del dia en què es commemora l’alliberament del camp de concentració i extermini d’Auschwitz-Birkenau, el 27 de gener.

La proposta de declaració institucional s’aprovarà a proposta de l’equip de govern de la Diputació. Amb la lectura i posterior votació del text es recordarà totes les víctimes de la barbàrie nazi, amb especial menció a la població valenciana i espanyola torturada i assassinada per les seus conviccions, ideals i condicions.

El president de la corporació, José Martí, ha manifestat que “com a societat estem en deute amb tots els damnificats per l’Holocaust”. “Hem de posar cara a les víctimes, contar la seua història i honrar-les, no poden caure en l’oblit”, ha explicat. Per això “cal que combatem el negacionisme i els discursos d’odi des de l’educació en valors com la tolerància i el respecte mutu, reivindicant i promovent la seua memòria i la seua lluita per les llibertats i la democràcia”.

Amb la subscripció de l’acord, la Diputació de Castelló s’adhereix al manifest aprovat per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i es compromet a impulsar accions dirigides a la sensibilització i conscienciació ciutadana sobre l’Holocaust i la necessitat que tothom s’implique en la construcció d’una societat democràtica “on la convivència siga el pilar fonamental”.

Des de la institució provincial es convidarà a totes les entitats locals de Castelló a adherir-se a la commemoració del dia 27 de gener.

Informació i Foto: Diputació de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: