La Diputació de Castelló recuperarà 36 emblemes patrimonials de 33 municipis amb una inversió extraordinària de 2,5 milions d’euros

La Diputació recuperarà fins a 36 emblemes patrimonials històrics d’un total de 33 municipis amb una inversió extraordinària de 2,5 milions d’euros. D’aquesta manera, el Govern Provincial reforça el seu compromís per posar en valor el patrimoni provincial com a actiu dinamitzador de noves oportunitats en els municipis, un treball el potencial es veu reconegut amb les recents declaracions de Patrimoni Mundial de la UNESCO tant de la pedra en sec com de la Trencada de l’Hora de l’Alcora.

Amb aquesta nova inversió, el Govern Provincial facilitarà ajudes de fins a 120.000 euros a cada municipi per cofinançar els Fons FEDER de Patrimoni. Així, tant ciutats més grans com petits municipis de l’interior s’inclouen entre els beneficiaris d’aquests ajuts amb què el Govern Provincial es consolida com la institució que més inverteix en la recuperació, manteniment i posada en valor del patrimoni de Castelló, amb una inversió estimada en 10 milions d’euros des de 2011.

El president de la Diputació, Javier Moliner, ha assegurat que aquest esforç provincial es dirigeix ​​a «impedir que ni un euro dels que posa Europa a disposició dels nostres pobles es quedi pel camí. No volem que cap inversió es quedi sense fer perquè els nostres pobles tinguin problemes a pagar la part que li correspon a l’Ajuntament perquè es dugui a terme, per això en aquesta línia d’ajuts són precisament els municipis que menys recursos tenen els que més s’han beneficiat, però vam arribar a ajudar a tots els pobles, grans i petits, que rebran ajudes d’Europa per a patrimoni amb els Fons FEDER «.

En aquest sentit, Moliner ha posat èmfasi en les grans oportunitats que obre la recuperació patrimonial per al futur de la província. «Els recursos patrimonials que posarem en valor es constituiran en noves oportunitats per a organitzar congressos, recuperar viles històriques, o antigues fàbriques o muralles i castells i convertir-los en un actiu amb el qual, recolzant-nos en el nostre passat, puguem sortir cap al futur amb més força. Una recuperació patrimonial el potencial estem veient reconegut a nivell internacional i que per aquest Govern Provincial és estratègica i per la qual seguim sumant recursos de la mà dels ajuntaments perquè com més aviat es facin realitat «.

Cal assenyalar que precisament la posada en valor del patrimoni provincial com a oportunitat de desenvolupament és una via de treball estratègica de la Diputació d’acord amb els objectius marcats també per la Unió Europea en aquest 2018 com a Any Europeu del Patrimoni. És per això que la Diputació treballa en la recuperació i posada en valor de l’enorme potencial patrimonial de la província, que compta amb 300 monuments declarats Bé d’Interès Cultural i desenes de tradicions ancestrals que els castellonencs han sabut mantenir.

Viles, palaus i castells entre els béns a restaurar

Només cal un repàs dels béns que es van a restaurar amb aquests ajuts de la Diputació als ajuntaments per constatar el potencial cultural que té la província i les moltes oportunitats que es generaran en els municipis a través d’aquestes actuacions:

En Argelita, a l’edifici d’acollida al visitant; a Olocau del Rei amb la posada en valor i accessibilitat de l’cup, el celler i el trull de la casa de la Senyoria d’Olocau; a Todolella, amb la recuperació del Molí de Sant Onofre; a Portell de Morella, amb la conservació de la muralla i rehabilitació de la bestorre del castell; a la Vall d’Almonacid, amb la protecció, conservació, recuperació i posada en valor de la torre medieval; a Azuébar, amb la consolidació i rehabilitació del castell; a Cinctorres, amb la restauració del Palau Santjoans; a Montanejos, amb la rehabilitació de la Vila Purificació; a Culla amb la posada en valor turística del castell; a Geldo, amb l’actuació al palau dels Ducs de Medinaceli; a Castellnovo, amb la rehabilitació del castell; en Benlloc amb la rehabilitació de l’antic escorxador per a centre de cultura de la memòria de l’escorxador; a Traiguera, amb la protecció, conservació, recuperació i revalorització de la Creu Coberta;

Informació i Foto: Diputació de Castelló

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: