La Diputació de Castelló prorroga dos anys la concessió de la Torre del Rei a l’ajuntament d’Orpesa

La Diputació Provincial prorroga per dos anys més la concessió de l’ús de la Torre del Rei a l’ajuntament d’Oropesa, un immoble la titularitat del qual correspon a la institució provincial. Es tracta d’una torre de vigilància que es va començar a construir en 1413 com a defensa davant possible ataques sarraïns o de pirates barbarescos i que, en paraules del president José Martí, “és una de les nostres joies, que no sols destaca per la seua bellesa i importància històrica, sinó perquè representa un atractiu turístic afegit per a aquesta població”.

La Torre del Rei està declarada Bé d’Interés Cultural i deu el seu nom a la circumstància que en 1568 va ser comprada per Felip II, la qual cosa li va suposar un desemborsament de 10.000 ducats.

El recinte que compta amb gran atractiu per als estiuejants d’Orpesa, l’ajuntament dels quals organitza visites guiades i programa exposicions en el seu interior.

A més, es dóna la circumstància que e troba en òptimes condicions d’ús, tal com certifica un informe tècnic municipal emés recentment.

La pròrroga de la cessió aprovada en el ple de la Diputació celebrat la setmana passada “obeeix a la voluntat de la institució d’estar al costat dels ajuntaments, en aquest cas, d’Oropesa, i d’ajudar-lo a dinamitzar social, cultural i econòmicament el municipi”.

Informació i Foto: Diputació de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: