La Diputació de Castelló presentarà demà la restauració de la talla de Sant Vicent Ferrer

Informació i Foto: http://www.dipcas.es

La Diputació de Castelló presentarà demà a les 11:30 hores a l’Església de l’Assumpció d’Onda la restauració que s’ha dut a terme de la talla de Sant Vicent Ferrer. Amb origen al segle XVII, es tracta d’una obra escultòrica realitzada en fusta tallada, policromada i daurada. Esculpida en una sola peça, a excepció de la base o peanya que són un afegit posterior. La tècnica decorativa utilitzada són els estofats sobre fons d’or fi. També destaca el treball de burinat en diferents formats, que realcen la bellesa de la imitació de teles i brodats en aquesta peça. El treball de les carnacions sembla ser “a poliment”, en ell s’aprecia el característic rosat de les galtes.

 
La peça va arribar al Departament de Conservació i Restauració d’Escultura Policromada amb una oxidació del vernís, així com pèrdues i separació de policromia i capes de preparació. També presentava pèrdues de parts de fusta, com el fragment d’un dels plecs i la desaparició d’una de les mans, a més de reconstruccions antigues a la peanya.

 
Gràcies a la intervenció les zones debilitades van ser consolidades, i després de l’eliminació de brutícia i eliminació dels vernissos envellits es va procedir a la reconstrucció de faltants i al seu reintegració cromàtica discernible. La particularitat d’aquesta intervenció rau en la utilització de reconstruccions volumètriques desmuntables, subjectes a l’obra mitjançant imants, sent el cas de la mà dreta i del plec frontal.
El vicepresident de la Diputació i diputat de Cultura, Vicent Sales, presidirà demà la presentació d’aquests treballs que “han permès una vegada més estar al costat dels nostres pobles en la valorització del seu patrimoni en el que té a veure amb la perspectiva cultural i també de dinamització dels municipis, ja que la posada en valor del nostre patrimoni enriqueix els nostres pobles i se’ls suma oportunitats per a la seva dinamització turística i cultural “.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: