La Diputació de Castelló lliurarà demà a Vall d’Alba l’escultura restaurada del crist crucificat

Informació i Foto: http://www.dipcas.es

La Diputació de Castelló lliurarà demà a Vall d’Alba l’escultura restaurada del Crist Crucificat. L’acte, que tindrà lloc a les 11:00 hores a l’església del municipi, presentarà els treballs de recuperació patrimonial que ha realitzat el Servei de Restauració de la Diputació de Castelló. L’actuació es correspon amb la important aposta que està duent a terme el Govern Provincial per la posada en valor del patrimoni històric dels 135 municipis de la província, també com un recurs turístic i de dinamització econòmica.

El vicepresident provincial i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha explicat que “gràcies a aquesta intervenció de la Diputació tornem tota l’esplendor a aquesta preuada peça per a tots els veïns de Vall d’Alba. És una mostra més de la feina que estem fent des de la Diputació, amb els excel·lents professionals de restauració, per seguir aportant recursos que enriqueixin l’oferta cultural i turística dels municipis de la província “.

Treball de restauració
A l’arribada del Crist Crucificat als tallers del Servei de Restauració de la Diputació, presentava una sèrie de greus lesions com trencaments i pèrdua de fins al 25% del seu policromia ocasionada per una filtració d’aigua que va afectar a la part esquerra anterior.

Així, la intervenció realitzada per la Diputació s’ha centrat en l’estabilització del suport, intervenint en els trencaments així com una important tasca de neteja de la policromia i la restitució de l’estrat de color a les zones que s’havia perdut.

Cal recordar que d’acord a aquesta important línia de treball del Govern Provincial, en 2018 la Diputació contempla dins del seu pressupost un total de 9,4 milions d’euros a la recuperació i divulgació del patrimoni cultural, paisatgístic i immaterial de la província “com un dels principals recursos que té Castelló, i els seus pobles, per seguir avançant i generant oportunitats de futur “.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: