El consorci provincial de bombers de Castelló rehabilita pistes forestals a Artana i Altura

Informació i Foto: http://www.dipcas.es

La Diputació de Castelló, a través del Consorci Provincial de Bombers, ha rehabilitat un total de 20 quilòmetres de pistes forestals a les zones afectades per l’incendi de 2016 a Artana i Alçada durant els 18 mesos posteriors al sinistre. Aquests treballs es corresponen amb l’objectiu de la Diputació d’ajudar a recuperar aquestes zones així com conservar el millor estat dels camins i pistes per garantir l’accés a zones forestals davant de qualsevol tipus d’emergència.

Avui, el diputat de Sostenibilitat, Mario García, i el diputat del Medi Natural, Antoni Cases, han comprovat in situ l’estat en què es troben sengles termes municipals en les visites que han realitzat al costat del secretari general d’Agricultura i Alimentació, Carlos Cabanas, alcaldes dels municipis i el subdelegat del Govern a Castelló, David Barelles.

“Vam estar al costat dels ajuntaments els dies de l’incendi, hem estat després i seguirem estant per seguir treballant per recuperar aquesta zona tan estimada i valuosa per al nostre patrimoni natural”, ha assenyalat el diputat Mario García. “Hi ha hagut rehabilitació de pistes, a través dels plans provincials també hem actuat en allò que els ajuntaments han requerit i si en alguna cosa més podem ajudar-los ja saben que compten amb la Diputació com l’administració més propera i aliada”, ha explicat.

Les tasques d’adequació realitzades pel Consorci Provincial de Bombers es corresponen tant amb la millora del propi ferm de la pista com amb estassades laterals per facilitar accessos i intervenció en cas d’incendis.

Cal recordar a més que a Artana, ja fa set anys es va iniciar el projecte pioner d’actuació en zones d’interfície urbana-forestal amb la creació d’una franja perimetral de defensa al voltant de la urbanització Zorear. Aquest va ser l’embrió d’un projecte que anys després ha portat a la creació de les 16 brigades de treball en mitigació de riscos en emergències que conformen el projecte mixt de la Diputació de Castelló i la Generalitat.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: