La Diputació de Castelló incorpora un vehicle amfibi i un camió amb braç gegant per a intensificar els treballs del Pla Provincial Contra els Mosquits

El president de la Diputació, José Martí, i la diputada de Medi Natural, María Jiménez, han presentat hui a Torreblanca els dos nous vehicles que incorpora l’empresa Lokímica al Pla Provincial Contra els Mosquits en la campanya de 2020 per a intensificar els tractaments contra els insectes en les zones humides i de marjal. Es tracta d’un vehicle amfibi 8×8 amb capacitat per a actuar dins de l’aigua i d’un camió que porta incorporat un braç gegant de nebulització que permet aplicar el tractament antimosquits a distància sobre grans focus de larves. En l’acte també ha sigut present el regidor de Torreblanca, Rubén De la Creu.

Segons ha explicat José Martí, «la nostra comesa és continuar fent passos en la línia correcta per a aconseguir la major eficàcia possible, seguint sempre les directrius que marca el director tècnic del pla, Ricardo Jiménez, que és la veu autoritzada per a determinar com i on s’ha d’actuar, per a aportar solucions a un problema que està relacionat amb el canvi climàtic i que amb el pas del temps està afectant llocs en els quals antany aquest tipus de circumstàncies eren desconegudes».

Un dels dos vehicles incorporats hui al Pla Provincial Contra els Mosquits és un 8×8 amfibi amb tracció a les seues 8 rodes, amb capacitat per a desplaçar-se sobre qualsevol mena de superfície i endinsar-se en l’aigua per a aplicar els tractaments in situ de manera més pròxima. A més, pot surar i comportar-se com un vaixell en zones profundes. La seua capacitat de càrrega d’entre 450 i 750 quilos es pot ampliar mitjançant un remolc també amfibi, la qual cosa li permet arrossegar fins a 1.000 quilos. Pot portar entre 4 i 8 passatgers i en estar equipat amb la marxa arrere està en disposició de realitzar maniobres que li permeten superar els obstacles més complicats i arribar on d’una altra manera no es podria.

El segon dels vehicles presentats hui és un camió que incorpora un braç gegant proveït d’un canó nebulitzador per a arribar des de terra a grans focus de larves que es troben a l’interior de zones humides.

Amb aquests vehicles s’aplica un tractament líquid amb el producte bacillus thuringiensis israeliensis d’origen bacterià, molt eficaç contra les larves, que és l’habitual i únic autoritzat en parcs naturals.

Tant el president Martí com la diputada Jiménez han destacat que en matèria d’erradicació de mosquits «des de la Diputació es treballa durant tot l’any en coordinació amb els ajuntaments i els seus equips tècnics». Tots dos han insistit que els ajuntaments actuen en les zones urbanes dels seus termes municipals i que els tractaments que aplica la Diputació se centren en les àrees no urbanes del medi natural, fonamentalment marjals o zones amb concentració d’aigua.

Informació i Foto: Diputació de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: