La Diputació de Castelló incentivarà la implantació d’empreses a l’interior

Informació i Foto: http://www.dipcas.es

La creació de noves empreses a l’interior i el manteniment de la població juvenil en l’entorn rural és un objectiu tal per la Diputació de Castelló en la seva lluita contra la despoblació que el Govern Provincial ha inclòs en els seus pressupostos de 2018 noves partides per una inversió d’1.087.944 euros específicament dirigides a revertir l’important problema d’envelliment poblacional que pateix l’entorn rural de Castelló.
Així, dins del seu ambiciós programa contra la despoblació, Repoblem, al qual destina una inversió de 4,1 milions d’euros, la Diputació de Castelló inclou com a noves iniciatives diversos tallers d’ocupació específics en l’entorn rural, partides específicament dirigides a la creació d’empreses en els municipis petits, ajudes directes de nova creació per consolidar població juvenil en l’entorn rural, ajudes al transport i residència de joves universitaris a l’interior, i la creació de les Unitats de Conciliació Familiar per a nens de 0 a 2 anys.
El president de la Diputació, Javier Moliner, ha visitat avui l’empresa Marie Claire a Vilafranca com a exemple “som molt conscients que la base sobre la qual se sustenta la població a l’interior de la nostra província passa necessàriament per crear oportunitats de treball. La gent acaba vivint on pot treballar. Per això crearem una dotació de més d’un milió d’euros per incentivar que empreses que vulguin instal·lar-se a la nostra província puguin fer-ho creant ocupació en municipis de l’interior, creant ocupació en municipis en risc de despoblament, generant així noves oportunitats i arguments perquè qui pugui escollir aquests pobles per viure pugui fer-ho tenint una oportunitat per a treballar “.
Cal recordar que l’empresa Marie Claire va ser reconeguda amb la Distinció Provincial al Mèrit de la Innovació aquest 2017 per la Diputació, destacant de la seva trajectòria l’aposta de l’empresa per l’ocupació en l’àmbit rural, especialment en l’ocupació de dones.
Bonificar la creació d’empreses i motivar l’ocupació
Dins de l’ambiciosa aposta de la Diputació de Castelló per la generació d’ocupació i oportunitats econòmiques a la província amb la seva estratègia provincial de més de 4 milions d’euros, el Govern Provincial inclou una nova partida de 100.000 euros específicament adreçada al foment de l’emprenedoria a l’àmbit rural.
“Es tracta d’una nova línia de treball per fomentar la creació d’empreses a l’interior que la vam crear amb el compromís d’anar incrementant la seva dotació conforme es generi la demanda d’emprenedors en l’entorn rural de la província”, ha indicat el president.
A aquesta nova iniciativa cal sumar els dos tallers d’ocupació que el Govern Provincial durà terme a Llucena i Albocàsser amb una inversió de 191.723 euros en cadascun d’ells. Al costat dels tallers t’Avalem de Llucena (73.254 euros), Morella (85.622 euros) i Albocàsser (85.622 euros), el Govern Provincial consolidarà els Centres Cedes com a centres motors de la dinamització econòmica de l’interior de Castelló, bressol d’oportunitats per a la població rural de Castelló.
Facilitar que els joves es quedin o tornin als pobles
En aquest objectiu prioritari de la Diputació per revertir l’envelliment poblacional de l’entorn rural de Castelló, el Govern Provincial ha fet convergir noves iniciatives des de Promoció Econòmica, però també des de l’àmbit d’Acció Social.
Tant és així que en 2018 es crea una partida pressupostària de 60.000 euros adreçada específicament a potenciar la consolidació de població juvenil en els municipis petits de la província amb ajudes directes perquè consolidin la seva residència habitual en l’àmbit rural.
Una altra nova iniciativa del Govern Provincial en aquest sentit és una inversió de 50.000 euros per a les despeses de transport i residència dels joves universitaris de l’interior, per fomentar que resideixin en els seus municipis.
Finalment, la Diputació preveu la creació d’Unitats de Conciliació Familiar dirigides a nens de zero a dos anys, amb una dotació pressupostària de 250.000 euros. “Volem que les famílies amb fills a l’interior de la província tinguin les mateixes oportunitats de conciliar la seva vida familiar amb la laboral que les que tenen famílies que resideixen en ciutats més grans. En massa ocasions aquest ha estat un motiu que ha portat a parelles joves a decidir anar-se’n dels seus pobles perquè no podien conciliar la seva vida laboral “.
En aquest sentit, cal recordar que els pressupostos mantindran actuacions provincials amb aquest mateix objectiu, com les Unitats Respira, els ajuts a la natalitat o les escoles matineres en centres educatius, totes elles amb una gran acollida en l’últim exercici.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: