La Diputació de Castelló impulsa Mart com una atractiva experiència d’oci

Informació i Foto: http://www.dipcas.es

La Diputació de Castelló impulsa la Fira MART més enllà de la contemplació d’art contemporani i com una experiència d’oci que aglutina diferents expressions artístiques. El proper dijous dia 16 de novembre començarà a l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló la que és ja la fira més important d’art contemporani a la Comunitat Valenciana i que concentrarà un complet programa d’activitats fins al proper dia 19, posicionant a Castelló com epicentre artístic contemporani durant uns dies.
El vicepresident de la Diputació i diputat provincial de Cultura, Vicent Sales, ha descrit MART com “l’oportunitat de gaudir a Castelló d’una proposta cultural de primer nivell, aglutinant diferents expressions artístiques que permetran una experiència que va més enllà de contemplar art i fa partícip al visitant en concerts musicals, performances i altres expressions que faran d’aquesta fira un gran atractiu d’oci “.
La veritat és que la Fira MART 2017 té un programa complementari realment ambiciós i singular. MarteLab, MarteMusic, MarteEditorial i MarteSocial són els diferents espais entre els quals el públic pot moure al llarg de quatre dies, per conèixer les propostes culturals més avantguardistes, absurdes i variades del moment.
“Una completa programació que està pensada per ser el més atractiva per demanar la visita de centenars de persones i que sigui una oferta de primer nivell, una gran dinamitzadora també de l’activitat a Castelló durant aquests dies”, ha assenyalat Sales.
Monocromia, mutisme i denúncia social
Un dels personatges més singulars de la Fira serà Miss Beix (l’actriu londinenca, Ana Esmith). És una dona, vestida completament de beix (un color neutre i probablement el més avorrit de ventall cromàtic) que, a través d’una severa presència completament muda, denuncia les coses que no li agraden de la societat del moment.
Però a més, al llarg de la fira, hi haurà altres personatges que transitessin amb les seves propostes performatives crítiques i que seran la perfecta excusa per abstreure del que és convencional. Com el cas de Miguel Andrés i Violeta i Miriam Nicolau que posaran l’accent sobre l’entorn en què vivim, transportant la quotidianitat a la reflexió.
Diferents expressions musicals
A la Fira MART també es podrà assistir a propostes musicals i concerts amb propostes molt diverses. El grup de Badajoz Els Ganglis, oferirà el dissabte 18 a les 20:30 un concert, en el qual de manera inusual, el punk, techno, rock i cúmbia, fan molles per guanyar-se al públic.
En aquesta proposta musical trobarem també la participació de la rabera Eclèctica amb la seva performance “Takiwatanga. Autisme, temps i espai “.
Però a més, la cultura musical local no es queda fora de la fira sinó que s’integra com proposta també d’aquest esdeveniment de cultura contemporània. Així en la programació es pot trobar el concert de José Luís Miralles Bono en col·laboració amb l’Escola Superior de Disseny i Art, el divendres 17 a les 19 hores.
I com a colofó ​​final, una arriscada proposta de les Banda Municipal de Castelló, dirigida pel mestre José Vicente Ramón Segarra.
Conferències i tallers
El tercer espai de complementa la Fira Mart el generen les conferències i tallers sobre les formes d’afrontar l’art o d’integrar l’entorn en la visió artística.
En aquesta programació s’inclou la conferència i taula rodona del psicòleg Axier Ariznabarreta i l’artista, Lázaro Totem sobre l ‘ “efecte curatiu de l’art des del punt de vista de la ciència i la consciència de la ment humana” (Divendres 17-12: 15 hores).
Mentrestant, el dissabte 18 de novembre, la proposta vindrà de la mà de José Valenzuela, sobre Intel·ligència Artificial i Art, IAA, que reflexionarà des de l’estudi de la ment humana i el desenvolupament d’artistes sintètics. (Dissabte 18-12: 30 hores)
Finalment, en aquest espai de reflexió, incloem també una acció reivindicativa en moviment de la mà de Yolanda Domingo. “Gym win Session”, serà una opció en clau femenina per al diumenge al matí, on el triomf de la dona s’imposa en una oferta gairebé gimnàstica.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: