La Diputació de Castelló impulsa l’edició de MART amb més repercussió en mitjans nacionals per atreure més visitants a la província

La Diputació de Castelló impulsa la propera cinquena edició de la Fira Internacional d’Art Contemporani MART com la que més repercussió està tenint en mitjans de comunicació especialitzats de cobertura nacional i, amb això, més potencial per atraure visitants aquesta setmana a la província. I és que el proper dijous dia 15 de novembre s’inaugura aquesta important proposta a través de la qual desenes d’artistes nacionals i internacionals mostraran fins al pròxim diumenge dia 18 els seus treballs d’art avantguardista en aquesta fira, l’única del seu perfil a tota la Comunitat Valenciana i que tindrà lloc a l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló.

El vicepresident primer i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha assegurat que «que MART sigui protagonista aquests dies a publicacions de la talla de ‘Descobrir l’Art’, ‘Tendències del Mercat de l’Art’, o de la publicació de la companyia aèria Air Europa «Europa Magazine ‘, posiciona a la província de Castelló com a destinació cultural de primer ordre. I això és molt important en l’objectiu que perseguim d’atreure riquesa i noves oportunitats a la nostra província a través de la cultura «.

Cal tenir en compte a més que l’artista convidat d’enguany, Enrique Marty, contribueix també al bon posicionament d’aquest esdeveniment cultural. I és que Marty està considerat com un dels creadors més valorats de l’art espanyol contemporani i compta en el seu currículum amb una exposició individual al MNCARS – Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofia. La complexa obra de Marty es caracteritza per la representació immisericorde del món que l’envolta, del que accentua els seus aspectes més absurds i angoixants. En els seus treballs explora el sinistre de la condició humana, per la qual cosa mostra la quotidianitat i familiar portat al grotesc. Els protagonistes de les seves instal·lacions, moltes vegades trets del seu entorn immediat, i les escenes que ens presenta perden el seu tranquil·litzador aspecte quotidià per mostrar-nos situacions violentes, absurdes i maleïdes. D’aquesta manera el creador salmantí aconsegueix que el familiar resulti inquietant i estrany.

Sens dubte, aquest factor contribueix a consolidar també MART com una cita cultural que preveu congregar més de 10.000 visitants a l’Auditori i Palau de Congressos, on es desenvoluparan totes les activitats expositives i de participació de l’esdeveniment. L’alt índex d’atractiu de la fira la converteix així en un dels referents de més alt nivell del turisme cultural de Castelló i de la Comunitat Valenciana.

Diversos espais per a una proposta avantguardista

Dins de MART 2018, es van a trobar sis àmbits des dels quals s’oferiran les visions més destacades de l’àmbit artístic d’avantguarda. MART CURATED que és l’espai principal al voltant del qual giren la resta de seccions: MART Social, amb propostes de performance; MART Editorial, on els llibres d’artista també tindran cabuda; MART Lab, que serà el lloc destinat per al debat i l’intercanvi crític i, Mart Orbital Expedition, i MART Orbital Space que aglutinarà la feina de les institucions del sector.

Fer de la cultura un reclam turístic

La línia de treball que la Diputació de Castelló manté amb la Fira MART es correspon amb l’eix estratègic del Govern Provincial per posicionar el patrimoni i l’art no només en la seva vessant dinamitzadora cultural, sinó també com a reclam turístic i generadora de noves oportunitats econòmiques per el territori. Així, la Diputació manté una important aposta pel manteniment i la divulgació del patrimoni cultural com a vertebrador de noves oportunitats a la província.

Informació mi Foto: Diputació de Castelló

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: