La Diputació de Castelló i FACSA eduquen als nens de la província en l’ús racional de l’aigua

La Diputació de Castelló i FACSA han posat en marxa aquesta setmana una activitat especial en col·legis de la província per tal de conscienciar els més petits en l’ús racional de l’aigua, amb motiu de la commemoració del Dia Mundial del Medi Ambient.

La iniciativa, en què han participat més de 250 alumnes d’una desena de centres escolars ubicats en municipis de menys de 5.000 habitants, ha permès realitzar diferents tallers, xerrades i activitats per mostrar a l’alumnat com, a través de petits gestos, poden contribuir a cura d’aquest recurs, tant des del punt de vista de l’estalvi com des de la no contaminació.

El diputat provincial del Cicle Integal de l’Aigua, Juan Bautista Juan, ha posat en valor aquest tipus d’iniciatives «que tenen un caràcter de sensibilització molt important entre els nens i nenes castellonencs quant a l’ús responsable d’un bé tan preuat com és l’aigua «.

«Totes les jornades tenen un marcat component didàctic i sensibilitzador ja que, a més d’explicar en què consisteix el cicle integral de l’aigua i les seves diferents fases, es tracta de reflexionar sobre la importància que té el seu adequat ús i gestió i com les nostres accions diàries repercuteixen en la conservació d’aquest recurs «, han explicat al respecte des de FACSA.

En aquest sentit, des de la Diputació Provincial de Castelló han recordat que «es tracta que els nens i nenes siguin conscients de la importància de l’aigua com un recurs limitat i vital i, al mateix temps, donar-los pautes perquè puguin adquirir una sèrie de hàbits que afavoreixin el respecte del seu entorn immediat i, en general, la cura del medi ambient «, han explicat al respecte des FACSA.

Pel que fa als municipis que han participat en la present edició de l’activitat, en aquesta ocasió s’ha format a l’alumnat de Sot de Ferrer, Chóvar, Azuébar, Els Rosildos, Els Ibarsos, Serra d’En Galceran, Cabanes, Les Useres, Les Coves de Vinromà, Vilafranca del Cid i la Salzadella.

Informació i Foto: Diputació de Castelló

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: