La Diputació de Castelló es constitueix en fòrum obert d’opinió sobre la UE a la província amb el debat ‘Eleccions Europees: #Csestavezvota’

El Saló de Recepcions del Palau Provincial de la Diputació de Castelló ha acollit aquesta tarda el debat Eleccions europees: #Csestavezvota, a través del qual el Centre Europe Direct de la Diputació i l’Associació per al Desenvolupament de la Comunicació (AdComunica) s’han acostat a els castellonencs les oportunitats que obre el futur de la província la Unió Europea. El debat, moderat per Francisco Fernández per AdComunica, ha comptat amb la participació dels portaveus dels diferents grups polítics amb representació a la Corporació Provincial en la present legislatura: Vicent Sales, pel Grup Popular, Santiago Pérez pel Grup Socialista, Xavi Trenco pel Grup Compromís, Cristina Fernández pel Grup Ciutadans i Iñaki Vallejo pel Grup Castelló en Moviment.

El vicepresident provincial, Vicent Sales, ha posat en valor aquesta iniciativa que «més que un debat és una reflexió sobre la propera campanya de les eleccions europees. Amb motiu d’aquestes eleccions, des de la Diputació hem obert el Palau Provincial per a propiciar aquesta reflexió entre tots els diferents grups polítics de la Diputació per conscienciar els ciutadans de la província de la importància d’aquestes eleccions europees, ja que moltíssimes de les qüestions que afecten a la vida diària dels ciutadans castellonencs tenen a veure amb directives i amb decisions que es prenen a nivell europeu «.

Així, el debat s’ha plantejat en rondes d’intervencions sobre cinc blocs temàtics prèviament proposats que coincideixen amb els reptes més importants de la UE: el repte demogràfic (la lluita contra el despoblament rural); la UE com a actor global; repte del futur del mercat únic europeu; repte de la immigració, la regulació dels fluxos migratoris cap a Europa i, finalment, l’Europa que volem.

A cada tema els participants, els cinc portaveus dels diferents grups polítics, han comptat amb una intervenció d’entre 2 i 3 minuts de durada. Així mateix, els diputats participants en la taula rodona s’analitzaran les implicacions d’aquests desafiaments en relació amb el seu impacte directe a mig termini a la província de Castelló.

Un acte obert a la participació i retransmès en línia

A la part final del debat, la sessió s’ha obert al diàleg amb el públic assistent, que ha pogut plantejar diverses qüestions d’interès. A més, per tal d’optimitzar la seva difusió al màxim de ciutadans, la Diputació ha retransmès en directe per streaming a través de la seva pàgina web www.dipcas.es i els canals de Xarxes Socials.

Cal tenir en compte que la sessió ha estat dissenyada en col·laboració amb l’Associació per al Desenvolupament de la Comunicació, que és una entitat sense ànim de lucre promoguda per professors universitaris, directors de comunicació d’empreses privades, i directius de mitjans de comunicació, que es dedica al foment i el desenvolupament de la comunicació en totes les seves vessants.

Aquesta iniciativa s’emmarca en el Pla d’Acció 2019 del Centre Europe Direct, cofinançat per la Unió Europea per apropar les polítiques europees a la província de Castelló.

Fòrum obert d’opinió amb els temes candents de l’actualitat europea

El Centre d’Informació Europe Direct Castelló (CIED-Castelló) té com a objectius fonamentals: apropar als ciutadans castellonencs la informació, la política i la gestió de la Unió Europea i, fomentar el sentiment de pertinença i europeisme; difonent els principis bàsics de la UE i la seva política de desenvolupament futur amb la finalitat de: seguir construint Europa.

Amb aquestes fins i, en el marc de la preparació a la celebració de les eleccions al Parlament Europeu, s’ha proposat aquest fòrum obert d’opinions en què abordar els temes més candents de l’actualitat europea i la seva vinculació amb la província de Castelló.

Informació i Foto; Diputació de Castelló

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: