La Diputació de Castelló dotarà a Sant Mateu d’un local per a impartir tallers de treball

Informació i Foto: http://www.dipcas.es

La Diputació de Castelló dotarà Sant Mateu d’un local preparat per impartir cursos i tallers d’ocupació amb una inversió de 150.000 euros. Aquest mateix matí el president de la Diputació, Javier Moliner, i l’alcaldessa de Sant Mateu, Ana Besalduch, han subscrit el conveni de col·laboració pel qual el Govern Provincial assumeix el 100% del finançament de la reforma que es va a escometre en el local per homologar un centre de formació per a serveis per part del SERVEF i poder acollir així activitats com els tallers d’ocupació.

El president Moliner ha posat en valor aquesta actuació per part de la Diputació. “Invertir en formació és invertir en oportunitats de futur per a joves i empreses, i això equival a millorar les perspectives d’una població com Sant Mateu que mira al futur des de l’interior de la província. Volem que la gent es quedi en els pobles. Moltes vegades el fre de nous projectes és la manca de capacitació i la difícil readaptació de les persones que han perdut una feina en un altre sector, o per qualsevol altra circumstància. Crec que el millor que podem fer per aquesta població és generar aquests recursos, i si ho podem fer arraigándolos al territori, en el seu mateix poble, doncs molt millor. La formació és la millor eina que podem generar amb perspectives de consolidar població. Creiem en la igualtat d’oportunitats de tots els ciutadans de Castelló i treballem per aquesta igualtat dotant pobles com Sant Mateu amb infraestructures com la que anem a reformar i equipar “.

En aquest sentit, Moliner ha explicat que “a partir de la posada en funcionament enriquim la xarxa provincial de centres homologats que la Diputació té en els cinc centres Cedes, el més proper el d’Albocàsser, o el de Morella. Donem eines al territori per poder diagnosticar bé el que la nostra terra necessita i capacitar-la de formació per implementar nous projectes. I amb això estic convençut que obrim les perspectives de persones que pensaven que a la nostra terra no hi havia futur i que estan comprovant que el territori sí que dóna aquesta oportunitat en sectors tan diversos com l’agroalimentari o el turístic “.

L’alcaldessa de Sant Mateu, Ana Besalduch ha agraït la inversió de la Diputació en aquest projecte “per a un poble de 2.000 habitants, que pot ser una oportunitat per a molta gent. Teníem l’espai però no compleix els requisits i la normativa que s’exigeix. Serà un motiu més perquè la gent gaudeixi de Sant Mateu. Agraïm la predisposició de la Diputació de Castelló per invertir en aquest projecte que sabem que generarà moltes oportunitats futures a la gent d’aquesta terra. Esperem que continuï la signatura de convenis amb la Diputació “.

Generació d’oportunitats futures i consolidació de població

La inversió de la Diputació de Castelló en l’adequació d’aquest local per albergar cursos de formació i tallers d’ocupació s’emmarca en l’objectiu estratègic del Govern Provincial de generar noves oportunitats de futur en els pobles en la línia de consolidar població com a part del seu programa Repoblem.

“Vam mostrar amb aquesta obra una vegada més el compromís de la Diputació amb la consolidació de població al territori. En poques ocasions podrem trobar millors apostes en l’Administració que per la formació. Generar oportunitats laborals a través de centres com aquest és, sens dubte, una manera de convidar i donar facilitats a la gent del poble i de la zona perquè es quedi en ell a desenvolupar el seu projecte vital “, ha explicat el president.

Una aposta per consolidar població a la qual també s’ha referit l’alcaldessa apuntant que “actuacions com aquesta ajuden a que els que estem en els pobles ens quedem i nous veïns puguin venir. A més és una actuació amb la que ens obrim als pobles del voltant perquè també puguin utilitzar aquesta infraestructura si la necessiten “.

Es tracta d’una aposta pel municipalisme que Moliner porta a terme per tota la província a través de centenars d’actuacions dirigides a millorar la qualitat de vida en els pobles i evitar la migració a les ciutats més poblades de la província

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: