La Diputació de Castelló dinamitzarà la Llum de la Memòria amb visites d’associacions de majors

Informació i Foto: http://www.dipcas.es

La Diputació de Castelló dinamitzarà la major exposició de patrimoni sacre restaurat de la província, ‘La Llum de la Memòria’ a través d’un ambiciós programa d’associacions de gent gran de la província en els pròxims mesos. Aquesta iniciativa, que començarà la primera setmana de novembre, ja té confirmat el trasllat de 2.000 visitants a l’exposició, corresponents a les primeres 40 associacions que ja s’han adherit.

El vicepresident de la Diputació i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha explicat que “quan vam presentar aquesta segona edició de la Llum de la Memòria ho vam fer com una aposta ambiciosa per dinamitzar els pobles a través del seu patrimoni recuperat per la Diputació. Amb aquest programa de visites assegurem un trànsit diari de dos autobusos de visitants que dinamitzaran l’activitat de Castellfort i Benassal, les dues seus de tan important exposició “.

La Llum de la Memòria a Benassal

L’exposició de Benassal es desenvolupa en dos espais tan emblemàtics per a la localitat de l’Alt Maestrat com són el Forn de Dalt i la Torre de l’Presó, també restaurats pels serveis de la Diputació de Castelló.

Així, aquestes exposicions inèdites estan compostes per fins a 51 peces d’arqueologia, escultura, pintura, orfebreria, paper i gravats provinents de 27 institucions diferents de la província i diòcesi de Sogorb-Castelló i Tortosa. A més, el recorregut històric comprèn des làpides romanes, del jaciment els Cabañiles de Zucaina, a encreuaments gòtiques del segle XV o dibuixos del segle XVIII propietat de la Reial Fàbrica de l’Alcora.

La Llum de la Memòria a Castellfort

La tercera seu de l’exposició La Llum de la Memòria es situa en l’ermita de la Mare de Déu de la Font de Castellfort, declarat Bé d’Interès Cultural. Després de la recuperació per part de la Diputació de la pintura mural que atresora l’ermitori, aquesta exposició en tan atractiu enclavament mostra més d’una trentena de peces d’art sacre d’estil barroc, rococó i academicista de gran valor patrimonial, religiós i cultural.

El procés de restauració de l’espectacular pintura mural ha comptat amb una reintegració volumètrica i cromàtica mitjançant un estucat de la llacuna central i d’aquelles petites llacunes localitzades en l’escena mural a més per a la posterior reintegració del cromatisme de l’obra emprant colors a l’aigua i la tècnica del regatino.

Cal recordar que tot el que fa referència als dos cicles expositius de la ‘Llum de la memòria’ impulsats pel Govern Provincial es pot consultar al portal web llumdelamemoria.dipcas.es.

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: