La Diputació de Castelló constata els bons resultats de la restauració del Palau de Betxí

Informació i Foto: http://www.dipcas.es

El vicepresident primer de la Diputació de Castelló i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha constatat aquest matí a la inauguració de la segona fase de la restauració del Palau Comtes d’Ariza de Betxí els bons resultats d’aquest treball en el qual el Govern Provincial està sent col·laborador incondicional de l’Ajuntament. I és que el Govern de la Província és present en aquesta gran actuació de recuperació patrimonial des del primer moment, ja que des del 2014 ha invertit 371.000 euros, amb el seguiment de totes les fases.

Vicent Sales ha destacat avui a Betxí que “es tracta d’una nova fase de restauració del Palau Comtes d’Ariza de Betxí, una restauració realitzada des de la lleial cooperació de l’Ajuntament de Betxí i de la Diputació Provincial, i gràcies també a la col·laboració del Govern d’Espanya a través de l’un i mig per cent cultural “.

En aquest sentit, Sales ha fet especial èmfasi que “restaurar el patrimoni històric provincial és essencial, no només per dignificar el llegat que hem rebut dels nostres avantpassats, sinó també perquè és essencial per dinamitzar a través del turisme l’activitat dels nostres pobles” .
Un treball de la Diputació a què cal sumar el treball tècnic que va realitzar per aconseguir el 1,5% cultural per part del Ministeri.
Ja anunciada la cinquena fase de la restauració
Cal tenir en compte que durant aquest any i 2018, la Diputació continuarà present a la cinquena fase de restauració, recentment anunciada per l’alcalde de Betxí, Alfred Remolar, i el president de la Diputació, Javier Moliner, amb una inversió provincial de 216.000 euros.
Aquests treballs donaran continuïtat a la recuperació de les dependències de l’habitatge de Pascual Meneu. En concret, en aquesta cinquena fase s’abordarà la intervenció en els espais de planta primera, així com l’adequació i consolidació de les cobertes de tot l’habitatge i part del claustre.
Sumar orgull de pertinença a Castelló
La Diputació de Castelló està compromesa amb la restauració i posada en valor del patrimoni històric provincial, també com a emblemes de l’orgull de pertinença a la província de Castelló.

En aquest sentit, el Govern Provincial està immers en la col·laboració amb els ajuntaments en la restauració d’edificis tan emblemàtics com Villa Elisa de Benicàssim, al Palau dels Comtes Pestagua de Xert, Vila Purificació de Montanejos, la Llotja de Catí o el Castell de Aín,
Cal assenyalar que la Fortalesa – Castell dels Comtes d’Ariza de Betxí és un edifici del segle XVI catalogat pels experts com una joia del renaixement i un dels màxims exponents de l’arquitectura civil valenciana.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: