La Diputació de Castelló commemora els 40 anys de la Constitució amb una gran trobada per la llibertat i els valors democràtics

El Govern Provincial ha commemorat el 40 aniversari de la Constitució Espanyola amb una trobada per la llibertat i els valors democràtics protagonitzat per la conferència del reconegut periodista Fernando Jáuregui i la presentació del llibre ‘Els periodistes vam estar allà per explicar-ho “. Diputats i senadors castellonencs de tots aquests anys de democràcia, alcaldes, diputats autonòmics d’aquesta legislatura, representants de la societat civil i altres autoritats a més de desenes de castellonencs han omplert un Saló de Recepcions que ha visibilitzat el reconeixement de la província als valors de la Constitució.

“Avui aquest Govern s’ha volgut sumar als actes commemoratius del 40 aniversari de la Constitució Espanyola, perquè creiem i defensem la nostra Carta Magna. La Constitució ens va unir a tots, va reconciliar a adversaris i milers de famílies que miraven cap endavant amb il·lusió i en la protecció de la llibertat democràtica. Per això crec que avui aquest llibre que presentem és més necessari que mai, en aquesta etapa de nou políticament convulsa per a Espanya, per recordar d’on venim i què vam ser capaços d’aconseguir tots junts “.

En aquest sentit, el president ha donat pas a la conferència de Jáuregui posant en valor l’important paper que van tenir els periodistes en l’inici “al camí de la llibertat, el progrés i la democràcia. En aquesta fita tan important de la història del nostre país, els periodistes hi eren per explicar-ho. Ells van ser els ulls, oïdes, la ploma i la veu d’una transició política en què es decidia el futur d’Espanya. Es van deixar la pell per acostar-nos a la veritat en tot aquest complex procés, sent actors transcendentals en la recuperació de les nostres llibertats, entre elles la d expressió. Perquè el bon periodisme és l’aval necessari per a tota societat lliure i democràtica. I què millor ocasió que ens ho expliqui un dels testimonis de primera fila de la Transició Democràtica “.

D’aquesta manera, el Govern Provincial ha rendit homenatge a la Carta Magna en un acte multitudinari i participatiu en què el veterà periodista ha presentat el seu llibre, una obra que s’ha publicat amb motiu de tan important aniversari i en el qual participen 105 periodistes , 50 fotògrafs i diversos dibuixants polítics, tots ells nascuts entre 1938 i 1958. les imatges, les vinyetes polítiques, tot el material periodístic del moment i les vivències relatades per Jáuregui han deixat un relat de primer ordre del que van ser aquells moments tan importants per al nostre país.

El periodista ha assegurat que “el millor homenatge que avui puc rendir a la Constitució és demanar que sigui modificada substancialment. Aquest és un debat que ha de portar-nos a un consens, a Espanya necessitem parlar més i que ens escoltin més els nostres representants, fer un país de diàleg “.

Cal assenyalar que la publicació conté històries personals, revelacions, anècdotes, entre d’altres, el director de Comunicació del Congrés, Jesús Serrano, i els periodistes Iñaki Gabilondo, Victòria Prego, Luis del Olmo, Luis María Ansón, Juan Luis Cebrián, Miguel Ángel Aguilar, Karmentxu Marín, José Oneto, Pedro J. Ramírez o Manuel Campo Vidal. Entre les pàgines del llibre es troba una àmplia selecció de fotografies que il·lustren moments icònics de l’època.

Informació i Foto: Diputació de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: