La Diputació de Castelló aposta per la innovació

La Diputació de Castelló aposta per la innovació com a element clau en la generació d’activitat econòmica i llocs de treball a Castelló en confirmar la seva col·laboració amb el Centre Europeu d’Empreses Innovadores de Castelló (CEEI Castelló) i el Espaitec de l’UJI en les accions a dur a terme en la seva Estratègia per a l’Ocupació 2018.
El diputat de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, ha presentat a ambdues entitats les línies més importants d’aquesta ‘full de ruta’ de promoció econòmica que el Govern Provincial portarà al Ple de demà per a la seva aprovació amb el màxim consens possible i amb la qual preveu beneficiar més de 16.000 castellonencs.
“Vam obrir la nostra estratègia d’ocupació a les entitats més acreditades de la província que treballen diàriament per fomentar l’emprenedoria i la creació d’oportunitats en forma de llocs de treball en els nostres pobles”, ha explicat el diputat, que ha assenyalat que “només partint de les necessitats dels municipis, amb reunions amb els seus alcaldes, escoltant els tècnics que estan al capdavant dels Centres Cedes i dels responsables d’aquestes entitats com el CEEI i el Espaitec podem presentar una estratègia d’acord a les necessitats de Castelló i que aprofiti totes i cadascuna de les oportunitats econòmiques que es puguin presentar en tots els pobles “.
El Castelló Global Program, un cas d’èxit
La Diputació de Castelló està disposada a fer del creixement empresarial una oportunitat de creació d’ocupació i consolidació de població en tota la província i especialment a l’interior com a part de la seva campanya ‘Repoblem’, i és per això que ja ha reforçat al costat del Espaitec de l’UJI, a l’CEEI ia la Llançadora d’Ocupació el programa Castelló Global Program en tot el seu recorregut.
Per poder avaluar l’important impacte que està tenint la trajectòria del Castelló Global Program a les zones de l’interior de la província, cal tenir en compte que ja han participat 50 empreses de 24 municipis de la província, i que de mitjana han doblat el seu volum de negoci i plantilles a partir de la seva participació en aquest programa d’acceleració empresarial.
“És la constatació amb xifres de l’efectivitat que tenen les mesures que estem impulsant des del Govern Provincial per ajudar al talent provincial a generar riquesa i també la consolidació de població en els municipis de l’interior. Generar llocs de treball en aquests pobles és tan important com que aquestes persones que entren a treballar en aquestes empreses es quedin a viure en els seus pobles “, ha conclòs el diputat.
Objectiu: superar els 16.000 beneficiaris de 2017
Tal és el compromís de la Diputació en reforçar la seva aposta per generar ocupació a l’interior que invertirà 4,1 milions d’euros el 2018 per fomentar l’ocupació, l’emprenedoria i la consolidació empresarial en els 135 municipis de Castelló. Com a objectiu de cara al proper 2018, i amb aquestes aportacions dels ajuntaments, el diputat Aguilella es planteja millorar encara més els indicadors ja de per si positius de l’actual exercici.

Si es tenen en compte els indicadors de l’Estratègia Provincial actuals, són més de 16.000 els veïns de la província de Castelló que han participat en les accions de formació i intermediació laboral, 550 a les iniciatives empresarials i, finalment, 761 empreses han estat partícips en alguna de les iniciatives de suport a la consolidació empresarial.
Cal assenyalar que un total de 106 ajuntaments es van adherir a l’Estratègia Provincial a 2017

 

Informació i Foto: http://www.dipcas.es

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: