La Diputació de Castelló ajudarà als pobles a crear productes turistics

Informació i Foto; http://www.dipcas.es

Les noves inversions turístiques de 1,7 milions d’euros de la Diputació de Castelló crearan productes turístics que desestacionalitzin l’activitat dels pobles i serveixin per a la seva comercialització. Així, les ajudes anunciades ahir pel president del Govern de la província, Javier Moliner, incideixen més en factors tan importants com l’eliminació de barreres arquitectòniques que afavoreixin l’accés de les persones amb mobilitat reduïda als recursos turístics de la província.

El vicepresident provincial de Turisme, Andrés Martínez, ha explicat que “entre els criteris de valoració d’aquestes subvencions es primarà que les actuacions ajudin a mantenir una activitat turística continuada al municipi. En definitiva, aquesta creació de productes turístics camina en l’objectiu final de desestacionalitzar el turisme, objectiu que mantenim amb importants actuacions com amb la promoció o amb plans com el Castelló Sènior “.

El caràcter integral del projecte a subvencionar és un altre dels criteris més importants en la baremació d’aquests ajuts. Així, es tindrà en compte la comercialització final del producte turístic, entenent com a tal la venda d’entrades per accedir al recurs objecte d’actuació.

En aquest sentit, el vicepresident Martínez ha assenyalat l’especial importància que té “tenir una visió integral de la viabilitat que té posar en valor un recurs d’un poble i convertir-lo en producte turístic. Convertir un recurs en un producte que es pugui gaudir com a experiència pel turista i que aquest pagui una entrada per això modifica i enriqueix tant l’experiència que deixa al territori, en els nostres pobles, que és un factor a tenir molt en compte “.

Projectes supramunicipals, major benefici per al territori

La Diputació Provincial llança aquestes noves subvencions per a municipis turístics amb l’objectiu d’impulsar la competitivitat del sector turístic castellonenc, i és per això que aquells projectes que reverteixin en un benefici supramunicipal també seran més ben considerats.

“Volem que el turisme, l’arribada de visitants, redundi en el màxim benefici possible per als nostres pobles, i en aquest sentit els tècnics han establert els criteris que caminen més cap a aquesta direcció. És per això que una altra de les variables que es contempla en aquest capítol de subvencions és l’impacte que tindrà en el municipi l’actuació en concepte de llocs de treball un cop finalitzat el projecte “, ha assenyalat Andrés Martínez.

Bones previsions per a aquest pont

La Diputació de Castelló manté les bones expectatives turístiques per a aquest cap de setmana o pont del 12 d’octubre a la província.

Així, si bé és cert que el cap de setmana amb el 9 d’Octubre l’ocupació va superar quotes del 90% en alguns punts turístics de l’interior i la costa castellonenca, per aquest cap de setmana la previsió és superar el 80% a costa i el 85% a l’interior, principalment turista de proximitat de la Comunitat Valenciana o de perfil nacional.

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: