La Diputació de Castelló afavoreix la contractació de 80 professionals per a potenciar l’envelliment actiu als pobles d’interior

La Diputació de Castelló possibilitarà durant tot un any la contractació d’una huitantena de professionals per a l’execució dels plans de treball i de dinamització dels centres de promoció de l’autonomia personal (SPAP). El seu paper consistirà en reforçar l’atenció directa a la gent major i en contribuir, a través d’activitats, al seu envelliment actiu i saludable.

La vicepresidenta de la corporació, Patricia Puerta, ha assenyalat que, per a la selecció, s’aposta perquè les contractacions siguen de persones de la contornada, «el que és una manera de propiciar que aquesta gent tan preparada no abandone la seua comarca en busca de faena». Això mateix entra en línia amb les polítiques que des del govern de José Martí s’estan implantant per a crear noves oportunitats laborals a les zones rurals i fixar la població.

Puerta, que ha visitat aquest matí el punt d’atenció de Cinctorres, ha concretat que la inversió per a la contractació de personal i el manteniment del servei «enguany assoleix els 670 mil euros». Per a Puerta es tracta d’una quantitat molt elevada que es justifica «per l’important impacte que té en la millora de la qualitat de vida de la nostra gent gran i per la creació d’ocupació de qualitat en entorns rurals».

NOVES CONTRACTACIONS

La inversió de 670 mil euros ja inclou la contractació de nou personal per a l’obertura de cinc nous punts d’atenció a la gent gran, que se sumen a l’actual xarxa de 89 SPAP de la província. A finals d’any en seran 94 gràcies a l’obertura dels punts de Figueroles, Soneja, Ludiente, Castillo de Villamalefa i Llucena. La Diputació invertirà 65 mil euros en el condicionament dels espais cedits per l’Ajuntament per a acollir aquest servei provincial.

APOSTA PER LA POBLACIÓ INFANTIL I LA GENT GRAN

La vicepresidenta ha compartit la visita amb l’alcaldessa de Cinctorres, Mireia Mestre. Degut a la condició de poble menut i en risc de despoblament, aquesta localitat és un exemple del pes i la importància que té la Diputació en la prestació de serveis públics a les localitats amb menys recursos. Puerta ha ressaltat que amb finançament provincial operen el servei de promoció de l’autonomia personal i la unitat de conciliació familiar i l’escola matinera. La inversió total és de 36 mil euros.

Informació i Foto: Diputació de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: