La Diputació de Castelló adjudica ia les brigades forestals per a la immediata incorporació

Informació i Foto: http://www.dipcas.es

La Diputació de Castelló ha fet un pas definitiu per a la pròxima posada en marxa de les brigades forestals que ha creat en col·laboració amb la Generalitat per a la prevenció d’emergències a l’haver adjudicat ia aquest servei a l’empresa FCC. Amb això, s’agilitza la seva posada en marxa i ara ja s’aniran incorporant una a una aquestes brigades fins a ser vuit que se sumaran a les vuit de la Generalitat. Així, seran 16 brigades formades per cinc efectius cadascuna d’elles que treballaran en tasques de prevenció d’emergències, especialment en la prevenció d’incendis en zona d’interfície urbana.

El diputat provincial de Bombers, Luis Rubio, ha explicat que “a partir de l’adjudicació ja hem conclòs tota la tramitació perquè ja es vagin incorporant efectius fins a ser un total de 80 persones les que treballen en aquestes 16 brigades que seran coordinades pel Consorci Provincial de Bombers. Amb això, aconseguirem que el treball de prevenció d’emergències que realitzin diàriament sigui el més efectiu en el nostre objectiu comú de fer de Castelló una província més segura “.

Cal recordar que aquesta iniciativa sorgeix de l’acord pioner de la Diputació de Castelló amb la Generalitat que permet materialitzar el Pla Provincial de Prevenció i Extinció d’Incendis, fruit de la política de consens, diàleg i treball lleial i conjunt entre administracions impulsada per Moliner des del Govern Provincial i que permetrà respondre a les necessitats plantejades pels ajuntaments.
Més de 800 efectius coordinats pel Consorci Provincial
El Consorci Provincial de Bombers de la Diputació de Castelló ampliarà el seu dispositiu d’emergències fins a més de 800 efectius en sumar els 80 nous efectius que s’integraran en les 16 brigades forestals que es creen per prestar aquest servei proposat per Moliner a Puig fa dos anys dins dels seus cinc plans estratègics.

“Amb prop d’un milió d’euros aportat per cadascuna de les administracions, es tata de la iniciativa conjunta més ambiciosa entre Diputació i Generalitat per protegir els nostres pobles enfront de possibles emergències com poden ser incendis o inundacions”, ha explicat el diputat Ros.
Els treballs de prevenció d’emergències que realitzaran aquestes brigades es dirigeixen especialment a la mitigació del risc d’emergències a la interfície urbà-agrícola-forestal a una província que compta amb un gran espai paisatgístic i forestal a protegir.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: