La Diputació d’Alacant se suma a un projecte per unificar l’agenda cultural d’Alacant en format digital

Informació i Foto: http://www.diputacionalicante.es

El diputat de Cultura, César Augusto Asencio, ha presentat aquest matí la agendacultural.org, una iniciativa implantada en col·laboració amb el consistori, que ofereix al ciutadà informació en bloc sobre totes les activitats i esdeveniments programats a la ciutat.
 
         Asencio ha explicat que “la Diputació d’Alacant ha realitzat un important esforç per millorar la visibilitat de les seves activitats i incloure la seva agenda cultural en aquesta nova plataforma gestionada per l’Ajuntament d’Alacant. D’aquesta manera, els nostres centres culturals i museus entraran automàticament en la programació global del municipi que es posarà al servei del ciutadà a través d’un mateix espai digital “.
 
En aquest sentit, el projecte, que ha començat el seu camí a través del web agendacultural.org, aglutina els interessos tant del Govern Provincial com l’Ajuntament d’Alacant, la Universitat d’Alacant i la Universitat Miguel Hernández d’Elx. La nova plataforma, segons el diputat, “no només compleix la seva funció d’informació general, sinó que reforça i difon l’oferta cultural de la institució provincial i de tots els seus organismes. Tots estem produint cultura i l’objectiu final és arribar als ciutadans que no entenen de fronteres “.
 
 
D’aquesta manera, i mitjançant una passarel·la informàtica que es carregarà la informació automàticament, el nou canal mantindrà les dades de totes les institucions implicades constantment actualitzats, tant en valencià com en castellà, amb una aplicació molt visual en dispositius mòbils. Aquesta nova eina inclou, a més d’altres sistemes, un mapa google georeferenciat, una bústia de suggeriments per a l’usuari i la possibilitat de donar d’alta esdeveniments organitzats per altres entitats culturals de caràcter públic o privat.
 
         A l’acte de presentació han assistit també el regidor de Cultura, Daniel Simón, el vicerector de Cultura de la UA, Carles Cortés, i la directora del Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística, Mar Iglesias, així com el dissenyador de la campanya, Andrés Karp .

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: