La Diputació d’Alacant rep per tercera vegada el Segell Infoparticipa per la bona gestió en Transparència

La Diputació d’Alacant ha obtingut per tercer any consecutiu el Segell Infoparticipa que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona a les institucions locals de la Comunitat Valenciana que han destacat en el darrer any per les bones pràctiques i avenços en l’àmbit de la Transparència, Bon Govern i Comunicació Pública.

En l’avaluació corresponent al darrer exercici 2021, la institució provincial ha obtingut el primer lloc, juntament amb la Diputació de València, i ha assolit una puntuació del 96%. Amb aquest percentatge, se supera en 4 punts la valoració corresponent a lexercici anterior, la qual cosa indica una millora en el nivell dexigència i adaptació a la normativa.

La vicepresidenta i diputada de Transparència, Julia Parra, ha mostrat la seva satisfacció per aquest èxit. “Sempre un orgull estar al capdavant a les entitats amb més transparència de la Comunitat Valenciana i en aquesta ocasió, a més, no només revalidem el títol, sinó que millorem la puntuació i ens situem entre les administracions més ben valorades”, ha indicat.

El Segell Infoparticipa ha estat lliurat a la Diputació d’Alacant i altres organismes reconeguts en un acte celebrat ahir a València. Segons ha informat l’organització, només 2 de les 3 diputacions i 6 dels 542 ajuntaments compleixen els criteris de transparència per obtenir el Segell Infoparticipa en la quarta edició a la Comunitat Valenciana.

L’avaluació ha estat duta a terme per una comissió integrada per professionals del grup de recerca COMSET (Comunicació Sonora Estratègica i Transparència) de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona i de l’Observatori de Transparència, Governança i Responsabilitat Social Corporativa de la Universitat Cardenal Herrera CEU.

Aquesta certificació, considerada entre les més prestigioses del nostre país, pertany al projecte Infoparticipa. La seva metodologia es basa en lavaluació dels índexs de compliment de transparència de les pàgines webs corporatives. La finalitat del projecte és col·laborar en la implementació de la Llei de Transparència i en la millora dels continguts oferts a la ciutadania.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: