La Diputació d’Alacant renova la col·laboració amb l’Institut d’Ecologia Litoral per estudiar la Posidonia oceanica

La Diputació d’Alacant tornarà aquest any a col·laborar amb l’Institut d’Ecologia Litoral en l’estudi i la protecció de les praderies de Posidonia oceanica. Ambdues entitats han renovat la col·laboració que mantenen des del 2001 per conèixer l’estat de conservació d’aquesta espècie endèmica, exclusiva del mar Mediterrani, difondre’n el coneixement i conscienciar sobre la necessitat de preservar-lo.

‘Posimed Comunitat Valenciana – Litoral Alacantí. Seguiment de Platges amb Bandera Blava 2022′ és el nom d’aquest projecte, subvencionat al 100% per la institució provincial a través d’un ajut de 90.000 euros. El programa, a més d’enfocar-se des d’un punt de vista científic, està obert a la participació de voluntaris que reben una formació específica a través de cursos i xerrades i als quals se’ls presta el suport tècnic, personal i material necessari per dur a terme les seves funcions .

El diputat de Medi Ambient i Estalvi Energètic, Miguel Ángel Sánchez, ha destacat el compromís de la Diputació amb l’Institut d’Ecologia Litoral “amb qui treballem des de fa més de vint anys en el desenvolupament de diverses iniciatives encaminades a conservar i protegir el patrimoni ric marí que atresora la nostra província”.

El programa Posimed és especialment rellevant per a aquells municipis alacantins que tenen platges guardonades amb la Bandera Blava i situades en un radi de 500 metres de les praderies de Posidonia oceanica, ja que anualment han d’elaborar un seguiment d’aquestes prades.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: