Creu Roja acosta els ODS a la comarca de la Costera amb el suport de la Diputació de València

Creu Roja ha iniciat un nou projecte de sensibilització sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a la comarca de la Costera i amb finançament de la Diputació de València. La campanya pretén acostar els ODS a la ciutadania de poblacions amb menys de 5.000 habitants amb activitats culturals, lúdiques, en centres educatius i amb els ajuntaments.

El projecte es va presentar ahir, 23 de març a Moixent, amb motiu de l’exposició itinerant dels ODS instal·lada estos dies a la Biblioteca Municipal i que forma part del conjunt d’activitats que Creu Roja durà a terme en 12 poblacions amb menys de 5.000 habitants de la comarca. A l’acte han assistit la diputada de Cooperació Internacional, Mentxu Balaguer i l’alcalde de Moixent, Guillermo Jorques, a més de l’alcalde de Llocnou d’en Fenollet, Salvador Revert, i l’alcalde d’el Genovés, Pere Revert. Per part de Creu Roja, han estat presents el president de la Comissió de Cooperació Internacional de Creu Roja a la Comunitat Valenciana, Carlos Ortega, la vicecoordinadora provincial de Creu Roja a València, Pilar Salort, i el president local de Creu Roja a Moixent, Juan Gabriel Soriano.

Gràcies al finançament de la Diputació de València, Creu Roja ha programat durant este any 2022 activitats en 12 poblacions de la comarca de la Costera de divulgació dels ODS, concretament en municipis amb menys de 5.000 habitants. Cal recordar que els ODS són el fruit del consens de 193 països que, convocats per Nacions Unides en 2015, han establit el full de ruta per a aconseguir en 2030 un desenvolupament econòmic, social i ambiental sostenible de forma integrada, equilibrada, indivisible, d’abast mundial i d’aplicació universal. Estos objectius han de ser aplicats en totes les poblacions de tots els països del món per entitats públiques, actors privats i ciutadans.

Les accions consten d’una exposició amb panells explicatius sobre els ODS, una obra de titelles titulada “L’Odissea de Nambi” que promou comportaments i hàbits de respecte i solidaritat, activitats de carrer amb jocs interactius, accions en centres educatius de Primària amb tallers presencials i exposició infantil sobre els ODS. També Creu Roja proposa formació en línia sobre els ODS per als diferents ajuntaments participants.

Creu Roja i Diputació de València reforcen la seua aliança en comarques

El nou projecte de Cooperació Internacional amplia a la comarca de la Costera l’aliança de Creu Roja amb la Diputació de València en la seua labor amb poblacions inferiors als 5.000 habitants. En 2020 es va posar en marxa el projecte “Acompanyament en processos d’inclusió”, centrat en l’atenció a persones en situació de vulnerabilitat, i que recolza municipis de les comarques de la Serranía, la Vall d’Albaida i el Rincón de Ademuz.

Informació i Foto: Diputació de Valencia

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: