La Diputació d’Alacant puja un 25% fins als 500.000 euros les ajudes per a la reparació i conservació de camins municipals

La Diputació d’Alacant ha incrementat aquest any un 25% les ajudes per a la reparació, conservació i millora de camins de titularitat no provincial, de les que es podran beneficiar els municipis de menys de 5.000 habitants. La Comissió d’Infraestructures i Carreteres ha aprovat aquesta convocatòria d’ajudes que en 2021 ascendirà a 500.000 euros, cent mil euros més que el passat exercici.

El diputat de Carreteres, Alejandro Morant, ha explicat que “aquest programa d’ajudes és molt important per als nostres ajuntaments ja que va dirigit a arreglar camins que, en moltes ocasions, són fonamentals per al trànsit diari dels veïns d’aquestes localitats o per al accés a explotacions agrícoles “.

La realització de reparacions simples i bacheos, el desbrossament i neteja de vies o l’obertura de camins tallats o intransitables com a conseqüència d’arrossegaments, despreniments o erosions -normalment a causa de les pluges- són algunes de les actuacions que es duran a terme gràcies a aquest paquet inversor, que preveu ajudes de fins a 10.000 euros per sol·licitud.

A efectes de la convocatòria, s’entendrà que són camins subvencionables les de titularitat municipal no classificats com a carretera o casc urbà que, iniciant-se en una carretera o en un nucli urbà, acabin sense discontinuïtat en una altra via de comunicació o nucli urbà i tinguin un traçat continu amb un punt quilomètric inicial i un punt quilomètric final.

Gràcies a aquest pla d’ajudes, la Diputació d’Alacant va actuar en 2020 en més de 300 camins de 70 municipis de la província.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: