El Consell Assessor Logístic de Florida Universitària presenta el ‘Estudi Perfils Professionals’

La setmana passada es va celebrar la primera reunió Virtual de el Consell Assessor de l’Àrea de Logística, Transport i Mobilitat de Florida Universitària en la qual participen més de 30 empreses i institucions de el sector de la cadena de subministrament nacionals i internacionals per seguir treballant en la professionalització de aquesta àrea a través del cicle, grau i postgrau que presentarà el proper curs 2021-2022 Florida Universitària.

A la reunió de l’consell assessor es va fer balanç de les actuacions del 2020 i es van mostrar els resultats de l’Estudi Perfils Professionals, alhora que es va parlar dels continguts i pràctiques en empreses de l’Cicle Formatiu de Grau Superior en Transport i Logística, la modalitat dual, el Grau Universitari de Logística, Transport i Mobilitat, i el Postgrau de Logística: Màster, Expert i Especialista.

La finalitat d’aquestes reunions és posar sobre la taula les necessitats actuals i futures de el sector per dissenyar plans de formació professional, de graus i de postgrau que possibilitin el creixement de les empreses a través d’un perfil d’alumnat competitiu i preparat per als innombrables reptes que han d’afrontar.

L’Estudi de Perfils Professionals que va presentar Gabino Diego, CEO de Fòrum de Logística, en el consell assessor de Logística de Florida Universitària, destacava que les empreses de la cadena de subministrament necessiten professionals especialitzats en Optimització de costos Logístics, Gestió de Flotes de Vehicles, direcció Comercial i vendes, direcció de Logística i direcció d’Operacions.

Els llocs més difícils de cobrir són els de Planificació de l’transport, Planificació de rutes i operacions, Gestió de transport de mercaderies, Anàlisi de costos, Intermodalitat, així com Informàtica i TIC aplicades a transport, segons els resultats de l’estudi. També destacava la importància de determinades competències entre els professionals com l’idioma. Com soft skills, les empreses que van participar en l’estudi van destacar la importància de la feina en equip, la capacitat de resoldre problemes, la responsabilitat ètica, la planificació i organització de el temps, la innovació i l’emprenedoria.

Entre els coneixements necessaris per al sector figuren la importància de el dret marítim, el dret orientat a l’ús de la tecnologia, o les habilitats de gestió, entre d’altres.

Aquest estudi, realitzat conjuntament per la CEV (Confederació Empresarial Valenciana), la Universitat Politècnica de València (UPV) i per Florida Universitària, pretén acostar les necessitats de el sector per dissenyar plans de formació ajustats a la realitat de la logística, el transport i la mobilitat.

D’altra banda, Marilo Peris, cofundadora i directora de Fòrum de Logística, va explicar els diferents esdeveniments programats per 2021 en aquest camp entre els quals destaca la Setmana de la Logística II, la Trobada Florida de Logística, o el VI Fòrum de Talent Logístic. A més, es va anticipar i va anunciar la posada en marxa d’un THINK TANK Logístic.

Diferents docents de Florida Universitària, com Rafaela Pizarro, Pere Soriano, i José Luis Soler, així com empresaris de sector van intercanviar opinions sobre l’estructura i distribució dels coneixements necessaris de l’cicle, grau i màster que s’impartirà per Florida Universitària. Van destacar la importància de formar AMB les empreses per possibilitar generar llocs intermedis amb un valor afegit destacable en el sector.

Informació i Foto: Florida Universitaria

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: