La Diputació d’Alacant organitza una jornada sobre la diversitat sexual i identitat de gènere

Professionals de diferents àmbits es donaran cita el proper divendres 19 de novembre al MARQ a la I Jornada sobre ‘Diversitat sexual i identitat de gènere. Anàlisi i perspectiva actual”. L’Àrea d’Igualtat de la Diputació d’Alacant impulsa aquesta proposta amb què es pretén iniciar un procés formatiu i informatiu en què l’aprenentatge, l’intercanvi d’experiències, la reflexió i el debat social siguin els eixos conductors per a la implantació de polítiques públiques eficients i acords que donin resposta a les necessitats de les persones LGTBI.

Aquesta trobada va començar a gestar-se després de l’estudi realitzat a finals de 2020 en col·laboració amb la Universitat d’Alacant i els ajuntaments de la província i que va posar de manifest, entre altres qüestions, la necessitat de formació especialitzada per part dels que en tenen la responsabilitat, des de l’acció pública institucional, de dissenyar i implementar polítiques públiques que tractin la situació de la igualtat de les persones LGTBI al nostre territori”, ha assenyalat la diputada responsable de l’àrea, Mª Carmen Jover.

El marc normatiu autonòmic, els resultats dels estudis realitzats a la província per conèixer la realitat de les polítiques públiques locals encaminades a la promoció de la igualtat de les persones LGTBI o la necessitat de promoure la conscienciació i sensibilització ciutadana com a fórmula de prevenció de les situacions relacionades amb els anomenats delictes d’odi són alguns dels aspectes que s’abordaran durant la sessió.

Entre els professionals que hi intervindran destaquen José Ignacio Pichardo, professor d’Antropologia Social i del Màster Oficial en Estudis LGTBIQ+ de la Universitat Complutense de Madrid, que oferirà la conferència ‘Apropant-nos a la realitat de les persones LGTBIQ+’, o Kerman Calvo, doctor en Sociologia i coordinador de la Unitat de Diversitat Sexual i d’Identitat de Gènere de la Universitat de Salamanca, que impartirà la ponència ‘Sobre la LGTBIfòbia a Espanya: què podem fer front als delictes d’odi?’.

Les persones que vulguin participar en aquesta activitat poden inscriure’s i consultar més informació a http://www.jornadadiversidad.com. La sessió, que es desenvoluparà en horari de 9.00 a 13.30 hores, podrà seguir-se de forma presencial o via streaming.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: