La Diputació d’Alacant acull aquest cap de setmana la seva tradicional Marató de Donació de Sang

Un any més, el Palau Provincial acull la tradicional Marató de Donació de Sang organitzada per la Diputació d’Alacant i el Centre de Transfusió de la Generalitat Valenciana (CTCV). La cita, que s’ha consolidat com un esdeveniment solidari de referència, tindrà lloc aquest divendres 12 de novembre en horari de 16.00 a 21.00 hores i el dissabte 13 de 9.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 21.00 hores.

“La sang no es pot fabricar i és la peça clau per al tractament, la recuperació i la vida de molts pacients”, ha assenyalat la diputada de Serveis Socials i Igualtat, Mª Carmen Jover, que ha fet una crida a la generositat i sensibilitat de la ciutadania perquè se sumi a aquesta proposta. “La donació és imprescindible perquè el món segueixi bategant, un acte altruista que suposa un motiu de satisfacció per a qui el duu a terme i que propicia el bé general”, ha afegit.

Com és habitual, la marató comptarà amb un ampli equip de professionals sanitaris compost per metges, infermers i zeladors que s’encarregaran que les donacions es facin amb fluïdesa, seguretat i en condicions òptimes.

Els requisits per ser donant són tenir entre 18 i 65 anys, pesar més de 50 quilos i gaudir de bona salut. A més, els voluntaris hauran d’acudir amb el seu DNI, sense estar en dejú i havent begut líquids abundants per mantenir una hidratació adequada. A causa de l’actual situació sanitària, s’extremaran les mesures d’higiene i protecció, per la qual cosa serà obligatori mantenir la distància de seguretat, fer servir màscara i rentar-se les mans.

Previ a la marató oberta a tota la ciutadania, divendres 12 al matí, els treballadors dels diferents departaments, centres i organismes de la Diputació tindran l’oportunitat d’acostar-se al Palau Provincial per sumar-se a aquesta proposta solidària.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: