La Diputació d’Alacant millora els espais naturals i les zones verdes de la Marina Alta amb una inversió d’1,1 milions d’euros

La Diputació d’Alacant ha destinat durant aquesta legislatura prop de 5,8 milions d’euros a la conservació, recuperació i millora de senders, masses forestals, paratges o zones verdes de la província, dels quals 1,1 milions han beneficiat la pràctica totalitat dels municipis de la comarca de la Marina Alta.

Fruit d’aquestes ajudes són les feines de manteniment dels diferents parcs i jardins d’Orba que el diputat de Medi Ambient, Miguel Ángel Sánchez, ha visitat aquest matí. Aquestes tasques, que han comptat amb una subvenció provincial de 19.512 euros, s’emmarquen a la convocatòria de 500.000 euros que la Diputació ha llançat per primera vegada aquest any per sufragar el servei de conservació dels espais verds municipals.

Un total de 35 localitats de fins a 5.000 habitants -vuit de la Marina Alta- s’han beneficiat d’aquest nou pla que inclou la realització per part d’una quadrilla formada per cinc operaris, dotats amb els mitjans materials i els equips necessaris, de treballs com la neteja de jardins, canvi de cartelleria, poda d’arbres, reposició de plantes, recuperació d’arbrat, restauració, etc.

“Gràcies a aquesta partida col·laborem amb els nostres ajuntaments en el desenvolupament de diferents accions que, d’una altra manera, els seria molt difícil realitzar, especialment als pobles de menor població ja que els seus recursos tècnics i econòmics són molt limitats”, ha assenyalat el diputat , qui ha recordat el compromís de la Diputació amb la protecció del patrimoni natural del territori.

Durant la visita a Orba, Sánchez ha destacat, a més, altres de les inversions que l’Àrea de Medi Ambient ha realitzat durant aquesta legislatura per tal d’afavorir la sostenibilitat i protegir l’entorn natural dels municipis alacantins.

En aquest sentit, ha fet referència a la convocatòria destinada a la plantació de nou arbratge, que només aquest any ha distribuït 626.418 euros i que contempla, així mateix, la reestructuració de l’espai urbà arbrat per a la seva adaptació al canvi climàtic, o la línia per a el desenvolupament d’accions de conservació i millora als senders homologats de la província, que aquest 2022 ha estat dotada amb 200.000 euros.

Especialment rellevant és també el pla d’ajudes per a la creació o adequació de zones verdes de titularitat municipal com ara parcs, jardins o instal·lacions d’esbarjo, la dotació econòmica dels quals ha ascendit aquest exercici a 500.000 euros.

Orba

En el cas concret d’Orba, Sánchez ha explicat que, entre el 2019 i el 2022, la Diputació d’Alacant ha invertit més de 235.000 euros a la localitat per dur a terme diverses actuacions i projectes relacionats amb el Medi Ambient en general.

En aquest sentit, ha destacat els 29.000 euros dirigits a l’impuls de la mobilitat sostenible i la reducció de la contaminació atmosfèrica, que s’han materialitzat amb el subministrament d’un vehicle 100% elèctric, o els 18.500 euros que la institució ha destinat al control de dípters -mosques i mosquits- ia l’esterilització de colònies urbanes de gats sense propietari.

Així mateix, aquesta legislatura la Diputació ha destinat, entre altres, 17.351 euros a l’execució dels Plans Locals de Prevenció d’Incendis Forestals i 12.000 euros a la creació d’un centre de compostatge comunitari.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: