La Diputació d’Alacant involucra el sector turístic per promocionar l’exposició dels guerrers de Xi’an

El president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, ha presentat aquest matí al sector turístic de la província les accions complementàries que desenvoluparà la institució per difondre entre turistes i alacantins la mostra internacional “El llegat de les dinasties Qin i Han, Xina. Els Guerrers de Xi’an”, que exhibeix el MARQ fins al gener del 2024.

Mazón, que els ha rebut al museu acompanyat pel diputat de Cultura, Juan de Dios Navarro, i el director del Patronat Costa Blanca, José Mancebo, ha proposat tant a tècnics turístics municipals, com a associacions i empresaris del sector promocionar als seus tourist info, establiments hotelers i hostalers i entitats culturals i de lleure aquesta exposició que constitueix l’esdeveniment cultural més gran d’Espanya el 2023.

Els responsables turístics, gràcies a aquesta col·laboració, podran oferir condicions especials per a la visita dels seus clients a la col·lecció de peces procedent de la Xina, ha detallat el president, que ha insistit que aquesta iniciativa “suposa una oportunitat única per promocionar els innombrables atractius turístics de la Costa Blanca i de la ciutat d’Alacant”.

“El nostre sector farà una bandera d’aquesta proposta cultural. Seran difusors i promotors d’una exposició que per si sola justifica venir a la Costa Blanca, però, si a més, afegim la professionalitat del nostre sector, res no pot sortir malament, perquè hem treballat molt i ara toca recollir els fruits”, ha puntualitzat Mazón.

“Més de 3.000 visites en els quatre primers dies i prop de 25.000 reserves en línia ja ha registrat el MARQ”, ha anunciat el president, que ha postil·lat que les previsions “són superar les 300.000 visites, per davant de la mostra del Discòbol de Mirón” , que va llançar uns 220.000 visitants”.

Per això el nostre sector turístic està d’enhorabona, no només el de la ciutat d’Alacant, sinó el de tota la província. M’alegra que abriqueu grans esdeveniments, en aquest cas aquesta gran aposta cultural que ens ofereix una gran projecció internacional”, ha emfatitzat el responsable institucional.

A l’acte hi han assistit també l’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, el president i la secretària general de Hosbec, Federico Fuster i Nuria Montes, respectivament, el president i la secretària general de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana -CEV-, Salvador Navarro i Esther Guilabert, respectivament, el president de la Cambra de Comerç d’Alacant, Carlos Baño, així com representants d’associacions d’hotels, càmpings, agències de viatge, camps de golf, apartaments turístics, hostaleria, turisme interior, locals d’oci, restaurants, agències de viatge o ruta del vi, entre molts altres, als quals se sumen més de mig centenar de l’informadors municipals.

Per la seva banda, Juan de Dios Navarro ha comentat que des del MARQ “hem volgut facilitar a hotels, restaurants, agències de viatges ia tots els que conformen el sector turístic de la província l’accés als guerrers de Xi’an perquè sentin com a pròpia aquesta exposició”.

Aquesta col·laboració entre els agents turístics de la província i la Diputació, a través del Patronat Costa Blanca, “és fonamental per aconseguir que arribi a milers de persones”, ha apuntat el diputat de Cultura, que ha ressaltat que mai “cultura i turisme havien estat unides”.

Finalment, l’alcalde ha confirmat que ubicarà un tòtem de l’exposició a l’Oficina de Turisme d’Alacant, alhora que ha assegurat que aquesta mostra brindarà grans incentius per a la ciutat. Per això, ha avançat que es mesuraran “els indicadors i l’impacte real que generarà l’exposició als punts de creueristes i visitants, a la restauració o l’oci”. “Hem d’aprofitar aquesta gran oportunitat”, ha conclòs Barcala.

Els guerrers de terracota del Primer Emperador de la Xina són un dels descobriments més espectaculars de l’arqueologia mundial, declarats Patrimoni de la Humanitat des del 1987, Premi Príncep d’Astúries de les Ciències el 2010 i considerats com a ‘Vuitena Meravella del Món’, entre moltes altres distincions.

Aquesta mostra presenta per primera vegada al món un total de 120 peces originals, moltes d’elles inèdites fora de la Xina, entre les quals nou estàtues i un cavall, component un conjunt d’una desena de figures de terracota, que és el màxim que el Govern xinès permet que surti a altres països.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: