La Diputació d’Alacant injecta un milió d’euros en la rehabilitació del recinte de les Eres de la Sal de Torrevieja

El president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, s’ha desplaçat aquest matí a la ciutat de Torrevieja per presentar el projecte de rehabilitació del conjunt històric de les Eres de la Sal, una actuació que comptarà amb una injecció d’un milió d’euros de l’ Pla Planifica de la institució per a la construcció d’un edifici multiusos.

Mazón, acompanyat per l’alcalde de la localitat i diputat de Presidència, Eduardo Dolón, i pel diputat d’Infraestructures, Javier Gutiérrez, ha donat a conèixer els detalls d’aquesta iniciativa, la part tècnica hi ha detallat el coordinador de la mateixa i enginyer de camins, Canals i Ports, Vicente Esteve.

Les obres que finançarà la Diputació se centren en la reformulació de l’espai destinat a la celebració de l’Certamen Internacional d’Havaneres i Polifonia, així com les seves infraestructures complementàries, una proposta el pressupost s’estima en 2.359.275 euros, dels quals la institució provincial aportarà 1.061.674 euros i l’Ajuntament 1.287.601 euros.

La finalitat d’el projecte és possibilitar l’ús d’aquest espai per a tot tipus d’esdeveniments, com un recinte multiusos que permeti dinamitzar el nucli de la ciutat. La nova formulació de la zona, segons la intenció de l’consistori, passarà per obrir-la a el front marítim, prioritzant el trànsit de vianants davant el rodat.

Carlos Mazón ha assenyalat la importància que té aquest enclavament, “no només per a la ciutat de Torrevella, sinó per a tota la província pel seu valor cultural, patrimonial i històric i per la seva vinculació i difusió de l’llegat saliner del municipi”. Per això, ha insistit que l’aportació de més d’un milió d’euros per part de la Diputació per rehabilitar aquesta àrea “suposa una inversió de futur que posicionarà a Torrevella com a epicentre musical i cultural d’àmbit nacional, fonamentalment pel que fa a cant coral i polifònic “.

A més, el responsable institucional ha apuntat que hi ha “una visió de conjunt de com ha de ser aquest espai tan emblemàtic, el que fa més fàcil invertir en projectes amb aquesta base sòlida, que compten amb un diàleg amb la ciutat i que miren a la imatge de Torrevella de el futur “.

“Avui aquí estem complint un somni que s’està fent realitat i que uneix i té cura totes les senyes d’identitat de Torrevella, que són les de tota la província”, ha sentenciat Mazón.

Per la seva banda, el diputat d’Infraestructures ha destacat “la importància de treballar des de les administracions públiques en projectes com aquest, que realment van a transformar la ciutat, amb una aportació de la Diputació de més d’un milió d’euros”. Així mateix, ha incidit que l’obra s’emmarca dins de el Pla Planifica, que ha definit com “una eina molt útil per a la província que garanteix un repartiment equitatiu i no deixa fora grans propostes com la millora de les Eres de la Sal i la construcció d’un recinte multiusos que servirà per albergar el futurs Festivals d’Havaneres “. Gutiérrez ha recordat que l’aposta per al desenvolupament dels municipis de la província també es realitza des del Pla Més prop, dues propostes encaminades “a apropar l’administració als ciutadans i als ajuntaments, mirant a el futur per creuar el túnel de la pandèmia” .

La proposta distingirà diversos espais interconnectats. Hi haurà una zona exterior que comptarà amb diversos accessos, estacionament i sortides d’emergència; una zona de públic conformada per un pòrtic d’accés a manera d’entrada principal, així com taquilles, vestíbuls, locals, lavabos, cabines de control de so i projecció i habitacles per a la venda de begudes; el recinte per al públic, amb una superfície de 1.500 m2, i l’escenari, el disseny acústic s’adaptarà a les representacions vocals i s’integrarà en l’entorn urbà i la façana marítima.

A més, el projecte inclourà una sala d’assajos, un espai per a tallers de 200 m2, una àrea d’artistes amb accés, vestíbul, sala de descans i camerinos i, finalment, instal·lacions generals com casellers, serveis sanitaris i administració.

L’escomesa d’aquest recinte s’engloba en una actuació major, proposada per l’Ajuntament de Torrevella i que inclou també el Museu de la Mar i de la Sal i el Passeig d’unió entre el carrer Saler i el Passeig Vistalegre.

L’alcalde de Torrevella ha volgut agrair l’aportació de la Diputació per desenvolupar aquesta actuació i ha ressaltat el treball dut a terme des de fa temps per materialitzar aquest pla. “En aquests propers dos anys i mig l’objectiu és finalitzar la fase de redacció, licitar l’obra, crear la direcció de la mateixa per adjudicar-la i tenir-la finalitzada abans que acabi la legislatura. Aquest és el nostre objectiu “, ha avançat Dolón.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: