La Diputació d’Alacant inaugura l’exposició ‘Paisaje Intimo’ de l’artista alcoià Jorge Cerdà Gironès

La programació cultural de el Palau Provincial inicia curs escolar amb l’exposició ‘Paisatge Íntim’ de pintor alcoià Jorge Cerdà Gironés. La mostra, organitzada per la Diputació d’Alacant i composta per 24 obres de diferent format, es podrà visitar fins al proper 4 d’octubre.

La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha inaugurat aquest matí aquesta nova proposta pictòrica, al costat de l’autor, Cerdà Gironés, i el comissari de la mateixa, José Luis Antequera. Durant la seva intervenció, la diputada ha ressaltat la projecció internacional d’aquest reconegut artista, que va estudiar a l’Escola de Belles Arts ia l’Escola de Mestratge Industrial d’Alcoi sobre la tècnica de l’dibuix tècnic. “Aquest precoç artista va rebre el seu primer premi amb 15 anys en el Concurs Provincial d’Educació i Descans i, des d’aleshores, la seva trajectòria ha anat en ascens amb el desenvolupament d’un estil propi molt reconegut”, ha explicat Júlia Parra.

Després formar-se en la Facultat de Belles Arts de la Universitat Complutense de Madrid a través del Curs Superior de Pintura de Paisatge, l’extraordinari treball de Cerdà s’ha vist reconegut amb el Premi Sala Baluard de Madrid, la Medalla José Villegas Be al IV Saló d’Art Realista, la Medalla Cecilio Pla al 86 Saló de Tardor per l’Associació Espanyola de Pintors i Escultors i la Medalla de Pintura ‘Joaquim Sorolla i Bastida’.

Les seves obres estan exposades a les galeries més destacades de país des de 1979, entre elles, la Galeria Porta d’Alcalá (Madrid), el Castell de Santa Bàrbara (Alacant) o el Cercle Industrial d’Alcoi. A més, ha exhibit obres en ciutats nacionals com a Corunya, Barcelona i Bilbao i internacionals com Washington i Nova York i ha participat en múltiples exposicions amb l’Associació d’Artistes Alacantins i en diverses itineràncies organitzades per la Diputacion d’Alacant.

La diputada de Cultura ha explicat que “en aquesta ocasió, Cerdà Gironés presenta una selecció de 24 obres pictòriques realitzades amb la tècnica d’oli sobre tela, una mostra en la qual podem recórrer i gaudir d’alguns dels paisatges alacantins reflectits per aquest extraordinari pintor paisatgista “.

Inspirat pels seus matisos i colors, l’artista ha sabut captar instants i sensacions. Les seves obres donen mostra de la gran qualitat de la color i la lluminositat característica de l’escola valenciana, amb subtils capes de pastes i velats que marquen l’essencial de l’paisatge.

Per completar la mostra, la Diputació d’Alacant ha produït 500 catàlegs amb una edició a color molt acurada que recull les imatges dels treballs que componen l’exposició.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: