El ITC i la Diputació de Castelló impulsen la transformació digital en la ceràmica en la III Jornada Vigilancer

La tercera edició de les jornades Vigilancer, impulsades per l’Institut de Tecnologia Ceràmica i la Diputació de Castelló, s’han celebrat hui en el Paranimf de la Universitat Jaume I, amb una sèrie de mesures per a garantir la seguretat de les persones a causa de les circumstàncies generades per la COVID-19.

Fins ara, l’assistència a les diferents edicions ha sigut massiva, amb més de 400 persones. En aquesta ocasió, s’ha comptat amb un aforament presencial de prop de 70 persones, que han complit els estrictes protocols de seguretat marcats per endavant, i un aforament en línia de més de 200 persones de diferents procedències, nacionals i internacionals.

Sota el títol «Mutació Digital: la transformació de l’ADN del sector ceràmic», la jornada ha comptat amb la presència del diputat provincial Ximo Huguet; la rectora de l’UJI, Eva Alcón; el president de ITC-AICE, Joaquín Font de Mora, i el responsable del projecte Vigilancer en el ITC, Vicente Lázaro.

Eva Alcón ha destacat la importància de la digitalització i la tecnologia en el sector ceràmic i ha subratllat l’aposta de l’UJI per la investigació, la innovació i la transferència de coneixement perquè la indústria taulellera puga mantindre la seua posició d’avantguarda en el mercat internacional, una aposta que també comparteixen el ITC i el sector ceràmic. Així mateix, la rectora de l’UJI ha llançat un missatge de suport al sector ceràmic i també de reivindicació d’un millor finançament públic i privada de la investigació i la innovació. «La ciència no és una activitat aïllada que es fa en un laboratori, la ciència busca solucions per a problemes actuals, respon a preocupacions de la societat i és una aliada estratègica de la competitivitat empresarial. Sense innovació no hi ha competitivitat», ha afirmat.

Vigilancer és un sistema d’intel·ligència competitiva orientat a augmentar la competitivitat de les empreses ceràmiques, posat en marxa des de fa 13 anys gràcies al finançament de la Diputació Provincial de Castelló i que està sent desenvolupat per un equip de persones expertes en intel·ligència competitiva en el ITC.

En aquesta ocasió, s’ha comptat, com en anteriors edicions, amb la participació de Sabrina Veral, co-responsable de l’Observatori de Mercat del ITC i del projecte Vigilancer, i el mateix Vicente Lázaro, al costat de ponents d’alt nivell com Alberto Salviejo, director de negoci digital, experiència de client i màrqueting per a EMEAA en CEMEX; Alfons Cornellà, fundador de Infonomia i del Institute of Next; Clara Soler, consultora en màrqueting i comunicació digital, i José Moro, president en Bodegas Emilio Moro y Bodegas CEPA21 i primer cellerer de la història a entrar en la llista Forbes España dels 100 empresaris líders en innovació.

Dirigida a l’alta direcció i responsables d’equips de màrqueting i innovació de les empreses ceràmiques, aquesta III Jornada Vigilancer ha incidit en la urgent necessitat de fer un canvi en l’ADN de la indústria ceràmica per a implantar la digitalització, no sols en els processos de fabricació, sinó en cada baula de la cadena de valor, incloent, per descomptat, l’àmbit del màrqueting, vendes, distribució i comptant amb la persona usuària que, al final, és qui consumeix el producte. Precisament, millorar l’experiència dels clients és una cosa en la qual s’ha emfatitzat al llarg d’aquesta tercera edició, que ha experimentat un excel·lent acolliment tant a través de les xarxes socials com de manera presencial.

Tota la informació sobre Vigilancer:

www.vigilancer.es

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: