La Diputació d’Alacant impulsa diversos programes d’ajuda a l’hostaleria i el sector de l’oci davant la crisi del COVID-19

La Diputació d’Alacant impulsarà al llarg d’aquest any diferents propostes i projectes per donar suport de forma específica a el sector de l’hostaleria i l’oci a la província, un dels més afectats per la crisi de l’COVID-19. Així ho ha traslladat el president de la institució, Carlos Mazón, durant la trobada de treball que ha mantingut amb els responsables de diferents associacions que agrupen els professionals d’aquest àmbit.

A la reunió, a la qual també ha assistit el director del Patronat Costa Blanca, José Mosso, han participat els presidents de l’Associació de Locals de Restauració i Oci d’Alacant (ALROA), Javier Galdeano, de l’Associació de Restaurants de Alacant ( ARA), César Anca, i de la Federació Empresarial d’Hostaleria de la Província d’Alacant (FEHPA), Maria de la Mar Valera.

Entre les accions que s’articularan per contribuir a reactivar un sector tan essencial per a l’economia de la província, la Diputació d’Alacant té previst prioritzar, en el marc del seu pla d’ajudes a pimes, micropimes, autònoms i professionals dotat amb sis milions d’ euros, les subvencions a l’hostaleria i l’oci. Aquesta mesura es recollirà en les bases de la convocatòria perquè els ajuntaments l’apliquin en el repartiment de les mateixes. Així mateix, es tindran en consideració de forma especial les despeses d’electricitat després de la recent pujada de les tarifes de la llum.

A més, la institució alacantina se sumarà a el programa d’ajudes als treballadors autònoms de l’hostaleria, la restauració, l’oci i altres sectors que s’han vist perjudicats per la pandèmia, dotat en conjunt amb 120 milions d’euros i que comptarà amb la participació de les tres diputacions, els ajuntaments de la Comunitat i la Generalitat.

En relació a aquest aspecte, Carlos Mazón ha tornat a insistir que, a més d’aquest tipus d’ajudes econòmiques, cal que des del Govern central s’aprovi l’exempció d’impostos per als autònoms com a mesura més immediata i eficaç per ajudar-los a superar els efectes econòmics de la pandèmia. “Des de la Diputació d’Alacant continuarem reclamant rebaixes fiscals i demanem a president de la Generalitat que defensi davant el Govern de Pedro Sánchez aquesta reivindicació, que mai abans havia estat tan necessària”, ha indicat Mazón, que ha insistit que “el millor diners és el que es queda dins de les nostres empreses per poder seguir sostenint la seva pròpia existència “.

Per la seva banda, els representants de les tres associacions han manifestat durant la reunió el seu descontentament i decepció amb el suport de la Generalitat, a l’considerar-lo “massa escàs tenint en compte les restriccions que ens ha imposat l’administració autonòmica”, i han agraït el suport i la disposició de la Diputació d’Alacant “per ajudar-nos en tot el que estigui al seu abast”.

Una altra de les mesures que la institució alacantina posarà en marxa en el marc d’aquest pla de suport a el sector serà l’elaboració d’un estudi que permeti quantificar les pèrdues i treure una ‘foto fiable’ de la situació en què es troba l’hostaleria de la província i la compensació necessària com a sector estratègic. Aquesta anàlisi ha d’elaborar FEHPA, ALROA i ARA en col·laboració amb el Patronat Costa Blanca.

Finalment, el president ha traslladat a Valera, Galdeano i Anca que la Diputació reforçarà el 2021 el suport a les seves associacions a través d’ajudes específiques dirigides a fomentar l’associacionisme i desenvolupar accions conjuntes encaminades a reforçar la imatge del territori.

Informació i Foto. Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: