La Diputació d’Alacant i l’Ajuntament d’Alacant mobilitzen més d’un milió d’euros al Bo Comerç de tardor

El president de la Diputació, Toni Pérez, l’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, i el president de la Cambra de Comerç, Carlos Baño, han presentat aquest matí la campanya de tardor del Bo Comerç de la institució provincial per a la ciutat, una actuació que disposarà duna inversió superior al milió deuros. Aquesta nova edició del programa s’activarà a partir del proper 25 de setembre amb la finalitat de fomentar les compres i el consum al petit i mitjà comerç de proximitat.

Segons ha concretat Toni Pérez, la localitat d’Alacant compta en aquesta nova fase amb una mica més de 500.000 euros per part de la Diputació per al pla d’estímul local, una quantitat que pretén alleujar els costos de la cistella de la compra dels ciutadans després del període estival i la tornada a l’escola, alhora que incentivar el negoci urbà”. A aquesta inversió se sumen 511.000 euros més que aporta el consistori alacantí, fins a assolir la xifra de 1.022.772 euros en bons, tal com ha detallat el president, un muntant que es gestionarà a través de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació.

“Es tracta d´una proposta amb una part inspiracional molt cuidada i que suposa una de les accions d´injecció econòmica del teixit productiu i social més important que posem en marxa, donant llibertat als ajuntaments per modular les seves pròpies convocatòries”, ha concretat Pérez.

Els bons de la campanya de tardor es podran bescanviar als establiments que s’adhereixin fins al proper 25 d’octubre, cosa que brinda a la ciutadania un mes sencer per fer aquestes compres. Actualment, hi ha actius prop de 600 comerços, botigues i empreses que representen el teixit comercial i local de proximitat i que aconseguiran, amb aquesta iniciativa, reactivar la seva economia i potenciar la seva activitat, tal com ha assegurat el responsable de la institució provincial.

El president ha indicat, així mateix, que aquesta campanya de l’Ajuntament d’Alacant s’articula a la tardor “quan segueix la incertesa a les economies domèstiques i també a Espanya”.

Per la seva banda, Luis Barcala ha manifestat que avui “vam presentar la segona part de la campanya de Bono Comercio 2023, després de la primera que es va desenvolupar amb un èxit absolut, on tots els bons es van esgotar”. Segons ha detallat, “ara posem en circulació més de mig milió dʻeuros, la qual cosa suposa un impacte real de compra de 1.100.000 euros als comerços de la ciutat, amb ampliació del nombre dʻestabliments adherits i del nombre dʻepígrafs als que es poden incorporar”.

“Torna a repetir-se una fórmula d’èxit absolut, amb la inestimable ajuda de la Diputació, injectant fons, i amb la col·laboració de la Cambra de Comerç per fer un salt de qualitat important”, ha matisat l’alcalde.

Finalment, Carlos Baño ha destacat que des de la Cambra de Comerç d’Alacant “hem volgut ser una eina útil i estar més a prop de les administracions, dels empresaris i de la societat”, alhora que ha puntualitzat que és un “èxit fer aquesta campanya a la tardor, quan es presenta un descens del consum, després de les vacances i la tornada a l’escola”.

Els bons, per valor de 20, 50, 100 i 200 euros, es podran adquirir durant diversos dies, des del 25 al 29 de setembre, tant presencial com en línia. Tota la informació de la campanya es pot consultar a http://www.bonocomercioalicante.es

Bo consum de la Diputació

Toni Pérez ha recordat durant la presentació de la iniciativa que la Diputació d’Alacant va aprovar en sessió plenària del mes de maig, per unanimitat, la resolució de la convocatòria d’ajuts de la campanya de ‘Bono Consum 2023’ dotada amb prop de 20 milions de euros (19.730.642 euros) ia la qual s’hi han sumat un total de 129 municipis de la província.

Es tracta de la xifra més alta que s’ha mobilitzat fins ara per ajudar els consumidors a abaratir la cistella de la compra i reactivar i donar suport al petit comerç. Aquest programa se suma a les dues edicions desenvolupades el 2022 -amb 9 milions d’euros cadascuna-, cosa que eleva la quantitat concedida per al bo consum a 38 milions d’euros.

Cada ajuntament pot utilitzar la partida econòmica que li ha correspost, seguint un criteri poblacional, per desenvolupar una o quantes campanyes de bo consum consideri oportunes, així com decidir, entre altres qüestions, quin tipus destabliments poden participar o si es dirigeix només als veïns empadronats oa tots.

La ciutat d’Alacant rebrà de la Diputació durant aquest 2023 una quantitat concreta de 1.564.403 euros per impulsar aquesta acció en diverses fases. Aquesta xifra s’ha articulat fins ara en dues campanyes que ja ha llançat l’Ajuntament, una el mes de maig passat i una altra l’actual, corresponent a la tardor.

En aquesta edició, com a novetat, la Diputació abona limport de lajuda als consistoris amb la resolució de la convocatòria, llevat que expressament els consistoris renunciïn a aquesta bestreta.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: