El Centre del Carme obre la XIII edició de Russafa Escènica

El Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) celebra dimecres que ve, 20 de setembre, el concert inaugural de la XIII edició de Russafa Escènica Festival de Tardor, que tindrà lloc entre el 20 de setembre i l’1 d’octubre amb una àmplia participació del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV).

El CMCV participa en aquesta nova edició del certamen amb la coproducció d’una obra de llarga durada que s’estrenarà al Centre del Carme; a tot el programa de peces curtes o en la celebració d’unes jornades al voltant de les arts vives.

Així mateix, participa al concert d’obertura, a càrrec de l’artista Ángela Pardal, que serà dimecres 20 hores a les 20.00 hores al CCCC, amb accés lliure.

“Al Consorci de Museus acompanyem i impulsem diferents projectes culturals que sorgeixen de la ciutadania, dels artistes i dels professionals i, des de fa anys, col·laborem en la programació de Russafa Escènica i en aquesta edició, a més, incorporem el programa de residències Via Escènica sota el paraigua de Cultura Resident, donant impuls al talent emergent també a les arts escèniques”, ha assenyalat el director del Consorci de Museus i del Centre del Carme, José Luis Pérez Pont.

“A Russafa Escènica sentim la fortuna d´haver construït un camí que ja compta amb tretze edicions al costat de les companyies, el públic i institucions de la nostra ciutat com el Consorci de Museus i el Centre del Carme”, ha apuntat el director artístic de Russafa Escènica , Jerònim Cornelles.

“Estem profundament agraïts de poder comptar amb entitats referents i impulsores de la nostra cultura, i les quals s’impliquen activament en diferents facetes del certamen, com ara la coproducció i la celebració de diferents activitats”, ha afegit el director artístic de Russafa Escènica.

Coproducció de ‘Boscos’ i ‘Vivers’

El Consorci de Museus coprodueix d’una de les deu peces de llarga durada de Russafa Escènica –anomenades Boscos– que s’estrenen al certamen. Es tracta de ‘L’Odissea de les seves vides’, una obra de teatre impulsada pel propi certamen al costat del CMCV i Teatre del Inestable, escrita i dirigida per Jacobo Pallarés.

La producció parteix del text d’Homer per desplaçar el focus als secundaris del clàssic: les Penèlopes, parelles, filles i fills que van créixer sense pares que mai no van tornar. L’obra s’estrena al Centre del Carme el proper 1 d’octubre, en doble funció (12.00 i 17.30 hores), amb entrada gratuïta.

A més, el Consorci ha coproduït les deu peces curtes –els anomenats ‘Vivers’– de Russafa Escènica, que aposten pel teatre emergent i que formen part del programa Via Escènica, residències artístiques per a les creadores i creadors d’aquestes obres a diferents localitats valencianes .

En la present edició el CMCV ha integrat Via Escènica al projecte Cultura Resident. Les deu obres resultants s’estrenen en espais poc habituals per a les arts escèniques, ubicats al barri de Russafa. La programació dels deu ‘Vivers’ es pot consultar a la web de Russafa Escènica.

Les activitats paral·leles

Al marge de la programació escènica, el Consorci de Museus i el Centre del Carme s’impliquen amb el catàleg d’activitats paral·leles que presenta el festival al voltant de les arts escèniques.

La primera serà el concert d’Àngela Pardal que donarà inici al certamen dimecres que ve al claustre gòtic del CCCC. Més tard, els dies 27 i 28 de setembre, el Centre del Carme celebrarà les jornades al voltant de les arts vives, coordinades per Jaime Conde-Salazar.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: