La Diputació d’Alacant ha llançat el quart volum de la col·lecció de quaderns Immigració i Cinema
La Diputació d’Alacant ha llançat el quart volum de la col·lecció de quaderns Immigració i Cinema amb què pretén conscienciar la ciutadania sobre aquest fenomen i fomentar el respecte cap a aquest col·lectiu. A través de l’Observatori Provincial de la Immigració (OPIM), fins a 25 experts i professionals analitzen una vintena de pel·lícules d’ahir i d’avui com ‘Vine a Alemanya, Pepe’, ‘El meu gran casament grec’, ‘Amazing Grace’, ‘Pànic als carrers’ o ‘De l’Índia a París en un armari d’Ikea’.
El diputat de Residents Internacionals, Juan de Dios Navarro, ha ressaltat que el fenomen migratori “sempre ha estat posat en valor a través del cinema, que ha reflectit els drames humans de la societat, entre ells, la necessitat dels éssers humans de deixar la seva pròpia terra per sobreviure a un altre país, com en la nostra història recent on, molts espanyols van haver d’emigrar a Suïssa, França o Alemanya”.
“Amb aquests quaderns pretenem, per tant, continuar fent pedagogia del fenomen migratori i mostrant una visió de la immigració des del cinema”, ha afegit Navarro, per a qui el setè art és una gran eina per a la sensibilització i valoració positiva del procés migratori .
En aquest sentit, ha apuntat que amb aquest nou quadern “busquem que el lector se segueixi identificant amb l´immigrant i sigui conscient que a la cultura ia la història d´Espanya existeix una important tradició emigrant i immigrant”.
Aquest darrer volum d’“Immigració i Cinema” és un més dels projectes que la Diputació ha posat en marxa juntament amb l’OPIM amb l’objectiu d’afavorir el debat i la reflexió sobre aquest fenomen a la província. Aquest òrgan s’encarrega de l’estudi, l’anàlisi, l’avaluació i la investigació d’aquest moviment, així com de la seva evolució per conèixer-ne la realitat i atendre millor les necessitats.
Informació i Foto: Diputació d’Alacant