La Diputació d’Alacant difon el patrimoni natural de la província amb una nova edició del seu Programa de Senderisme

La Serra de la Vila, les Llacunes de la Mata, l’Alt de Guisop, El Clot de Galvany o El Barranc de la Querola són alguns dels enclavaments naturals que recorrerà aquesta tardor el Programa de Senderisme ‘Caminant amb la Diputació’ que es desenvoluparà els diumenges entre el 26 de setembre i el 14 de novembre.

El diputat responsable de l’àrea, Eduardo Dolón, ha destacat l’èxit i la bona acollida que edició rere edició té aquesta activitat, “amb la qual pretenem fomentar l’esport, apropar la riquesa mediambiental de la província als ciutadans i conscienciar sobre la importància de conservar i respectar el nostre entorn “.

El calendari, compost per sis excursions, arrencarà el diumenge 26 de setembre amb una ruta pel Camí de Castell d’Aixa que tindrà com a punt de partida les empedrats i singulars carrers de Llíber. L’itinerari, amb una dificultat mitjana i una durada aproximada de quatre hores, discorrerà per alguns dels enclavaments més emblemàtics de la zona com la llera del riu Gorgos, al Coll de l’Trencall de l’Matxo o el municipi de Xaló.

Una setmana més tard, el 3 d’octubre, el programa continuarà amb una excursió de 11 quilòmetres per la Serra de la Vila, a Villena, mentre que diumenge 17 l’activitat es durà a terme pel Parc Natural de les Llacunes de la Mata , a Torrevella.

L’Alt de Guisop, a Castalla, El Clot de Galvany, a Elx, o el Barranc de la Querola, a Cocentaina, són altres dels paratges que inclou aquest programa de senderisme que es prolongarà fins al pròxim 14 de novembre.

A l’igual que en edicions anteriors, aquesta activitat està destinada a persones majors de 16 anys. Els menors de 18 anys hauran d’anar acompanyats d’un adult. L’organització recomana als senderistes portar motxilla, pantalons llargs, samarreta i recanvi, roba d’abric segons meteorologia-, calçat de muntanya, protecció solar, ulleres de sol, telèfon mòbil amb bateria, a més de menjar i beguda. Així mateix, es posarà a disposició dels participants un autobús que els traslladarà des de la Plaça dels Estels, a Alacant, fins als diferents punts de sortida.

Les persones que desitgin inscriure o obtenir més informació sobre qualsevol de les rutes de el programa poden fer-ho a través de la pàgina web http://www.femecv.com.

Calendari de sortides:
DIA RUTA
Diumenge 26 de setembre Camí de Castell d’Aixa (Llíber-Xaló)
Diumenge 3 d’octubre Serra de la Vila (Villena)
Diumenge 17 d’octubre Parc Natural de les Llacunes de la Mata (Torrevella)
Diumenge 24 d’octubre Alt de Guisop (Castalla)
Diumenge 7 de novembre Colt de Galvany (Elx)
Diumenge 14 de novembre Barranc de la Querola (Cocentaina)

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: