La Diputació d’Alacant aprova per unanimitat el Pla d’Obres 2019 que repartirà més de 17 milions d’euros

El ple de la Diputació Provincial ha aprovat avui amb el suport del tots els grups polítics el Pla Provincial de Cooperació d’Obres i Serveis de Competència Municipal 2019 dotat amb un pressupost global superior als 25 milions d’euros amb els quals es realitzaran obres en 48 municipis alacantins.

El diputat d’Infraestructures, Javier Gutiérrez, ha explicat que aquest Pla “senti per primera vegada les bases per a un nou model de repartiment basat en la igualtat d’oportunitats de tots els municipis que està reflectit en les bases d’accés a les subvencions”. Ha assegurat, a més, que s’estableixen uns criteris tècnics “inequívocament clars que impedeixen que cap població accedeixi en condicions més beneficioses, i menys encara, per raons de biaix polític”.

Gutiérrez ha mostrat la seva confiança que es tanca una etapa “en què no sempre va primar l’interès general, particularment pel que fa als plans especials”. Aquests seran tramitats via subvencions nominatives per inversions financerament sostenibles, però computaran com si s’haguessin atorgat dins del Pla 2019, el que implica la renúncia dels municipis beneficiats a participar en els plans futurs. El diputat d’Infraestructures ha insistit que s’ha deixat constància per escrit de les premisses i condicions amb la major transparència.

Dels 25 milions d’euros de dotació, la Diputació aportarà al Pla d’Obres d’aquest exercici un 70%, fet que suposa una inversió de més de 17 milions d’euros.

Des de l’equip de Govern s’ha agraït als diferents grups les seves aportacions, consells i esmenes que han ajudat a portar a terme el Pla d’Obres de 2019 ia establir les bases per al proper Pla d’Inversions i Finançament en Infraestructures de les Comarques Alacantines 2020 -2023 (Planifica). Javier Gutiérrez ha avançat que es va a plasmar en ell “no només criteris objectius en el repartiment, també agilitat en la gestió, nous requisits tècnics per millorar la qualitat, l’eficàcia i l’eficiència en pro de la millora dels serveis als ciutadans “.

representants organismes

El ple celebrat aquest matí també ha aprovat les propostes de nomenament dels representants dels diferents grups polítics en el Consell Rector del Patronat Provincial de Turisme Costa Blanca i en el Patronat de la Fundació C.V. Marq. Així mateix, s’han designat els representants d’entre persones de reconegut prestigi social o cultural tant per a la Fundació MARQ com per al Patronat de la Fundació CV ADDA.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: