La Diputació d’Alacant ajuda a la recuperació dels municipis afectats pels incendis de la Vall d’Ebo i Petrer

La Diputació d’Alacant impulsa una nova línia d’ajuts destinada a la recuperació mediambiental dels municipis afectats pels incendis forestals que l’estiu passat van assolar part del territori de la província, especialment a la zona de la Vall d’Ebo i Petrer.

La institució alacantina continua, així, recolzant els ajuntaments que es van veure perjudicats pel devastador foc i ho fa centrant ara els seus esforços a millorar la coberta vegetal i la biodiversitat de la zona per evitar la pèrdua de sòl a les muntanyes de propietat municipal, tal i com ha explicat el diputat de Medi Ambient i Energia, Miguel Ángel Sánchez.

En aquest sentit, la Diputació ha articulat una convocatòria dotada amb 150.000 euros per a la redacció dels projectes dobra, mentre que, en una segona fase, nhabilitarà una altra dentre dos i tres milions deuros per subvencionar lexecució daquestes actuacions.

Petrer, al Vinalopó Mitjà, i Pilotes, Benimassot, Castell de Castells, Fageca, Famorca, L’Atzúbia, Vall d’Alcalà, Vall d’Ebo, Vall de Gallinera, Vall de Laguar, Orba, Pego, Planes, Tollos, i Tormos, a les comarques del Comtat i la Marina Alta, són les localitats que es podran beneficiar d’aquest pla, el termini de presentació de sol·licituds del qual ja està obert i finalitza el proper 11 d’abril.

“Un cop més, posem els mitjans i recursos de la Diputació d’Alacant a disposició dels municipis afectats pels incendis de la Vall d’Ebo i Petrer per ajudar-los a recuperar com més aviat millor l’estat natural en què es trobaven”, ha assenyalat Sánchez, que ha recordat que, així “complim amb els compromisos adoptats el passat estiu amb els nostres alcaldes i demostrem ser una administració eficient i necessària”.

Els projectes seran elaborats pels tècnics de la Diputació d’Alacant i contemplaran, d’una banda, obres d’acció immediata com l’extracció de la fusta cremada, la trituració de copes i branques i l’escampada pel terreny, la realització de petites empalitzades o el tractament silvícola fotosanitari per a l’arbrat debilitat i, de l’altra, obres d’acció addicional.

“Un cop s’hagin definit les accions prioritàries, des de la Diputació d’Alacant subvencionarem també, amb fins a tres milions d’euros, les obres que s’hagin d’emprendre per garantir la recuperació mediambiental d’aquests municipis”, ha conclòs el diputat.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: