Borriana mostra a la ciutadania el nou edifici dels Serveis Socials municipals

L’Ajuntament de Borriana mostrarà a la ciutadania el nou edifici dels serveis socials municipals en una jornada informativa de portes obertes prevista per demà divendres 31 de març de 10h a 13h. Un edifici que uneix i concentra tots els serveis socials, després de les obres de condicionament i de reforma integral de l’antic ambulatori del carrer València, que ja ha estat equipat i ja compta amb tots els permisos oportuns, segons ha anunciat l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont.

Amb aquesta jornada, ha explicat l’alcaldessa, “volem donar a conèixer als veïns i veïnes ia les entitats socials aquesta nova infraestructura que reubica i concentra els serveis socials municipals, fins ara dispersos, i acaba definitivament amb la provisionalitat de les deficients dependències actuals per ubicar-los en aquest edifici modern i renovat que millora els serveis d’atenció al públic”.

Maria Josep Safont juntament amb part de la corporació han participat a la jornada i ha mostrat la seva satisfacció pel trasllat al nou edifici, perquè són unes instal·lacions que, al seu parer, “dignifiquen els Serveis Socials municipals” ia les quals ha qualificat de “ modernes, espaioses i eficients, i compleixen amb les expectatives i necessitats del personal, dels equips professionals i de la ciutadania”.

Amb el nou edifici, ha assenyalat Safont, “mostrem una imatge digna i renovada” dels Serveis Socials municipals i, alhora, “oferim uns serveis més moderns, professionals, propers i inclusius”. En aquest sentit, ha avançat que el trasllat definitiu dels serveis està previst fer-se de l’11 al 14 d’abril i l’obertura definitiva es preveu el 18 d’abril.

Una obertura que, ha declarat l’alcaldessa, s’ha dilatat en el temps a causa de “retards al final de les obres i també en alguns tràmits per permisos i autoritzacions que s’han demorat més enllà del que desitja”. Sobre aquest tema, ha recordat que l’edifici va finalitzar les obres al novembre i al desembre ja va ser equipat.

El nou edifici, on es comparteix una zona amb l’Oficina d’Atenció i Informació de la Seguretat Social (CAISS) de l’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS), ha subratllat l’alcaldessa, compleix amb l’objectiu de millorar les instal·lacions de l’antic edifici i revifar i dinamitzar l’entorn de la zona urbanística de la Bosca, per tal de progressar dia a dia i incidir positivament en la gestió de les necessitats socials de la ciutat de Borriana”.

Així mateix, Safont ha assenyalat que les obres de remodelació i reforma de l’edifici han suposat la millora completa de l’edifici preexistent que ocupa una parcel·la amb una superfície de 879m², conservant l’estructura, cobertes i parcialment els tancaments, amb una inversió de 1.710.000 euros . L’actuació ha estat cofinançada al 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder), en el marc de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i integrat (Edusi) del Programa Operatiu de Creixement Sostenible.

Les obres de reforma, ha indicat l’alcaldessa de Borriana, adjudicades a Urbamed Infraestructuras SL, han comprès dues actuacions clarament diferenciades, en què la major part de l’edifici s’ha destinat a la recol·locació dels Serveis Socials i, per altra banda, part de la superfície de la planta baixa, que ja es va habilitar el setembre del 2021, com a local independent destinat a les oficines del CAISS.

L’equipament i el mobiliari s’han adjudicat amb un pressupost de 132.000 euros que l’Ajuntament tenia reservats d’una modificació de crèdits de part dels romanents i també aprofitant el mobiliari ja existent.

Procés

Maria Josep Safont ha mostrat la seva satisfacció pel colofó final a un objectiu que s’ha pogut realitzar “per fi”, després d’un llarg procés i reiterades peticions i gestions des de l’any 2012, que va finalitzar amb la signatura a finals de l’any 2019 de l’acord de cessió d’ús de l’edifici per a 30 anys per part del Govern d’Espanya a favor de l’Ajuntament de Borriana, “qüestió fonamental per rebre els diners dels fons Feder per a la rehabilitació de l’edifici”, ha aclarit.

Al respecte, ha puntualitzat que l’antic ambulatori era “un edifici situat dins el nucli urbà, de propietat estatal, en desús i un estat de preocupant abandó durant més de 15 anys”. En aquest sentit, ha recordat que l’edifici albergava, fins al 2003, el Centre de Salut de la localitat que va quedar en desús després de la inauguració del nou Centre de Salut.

Amb l’entrada de la nova corporació el 2015, ha afirmat la primera edil, l’equip de govern “va reprendre la reivindicació, fent continus i efectius contactes amb tots els estaments implicats, a fi de modificar la temporalitat de la cessió que impedia l’aplicació de subvencions dels Fons Feder per a la rehabilitació de ledifici.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: