La digitalització de la formació: el gran repte de les universitats en la nova normalitat

Mesures com l’establiment de la distància interpersonal, les limitacions d’aforament i, fins i tot, el tancament de centres davant possibles rebrots, han provocat un escenari completament diferent en el sector educatiu. Molt especialment en les Institucions d’Educació Superior, que s’han vist obligades a adaptar els seus plans d’estudis a una nova modalitat de formació en línia.

Des de fa uns anys, les universitats ja travessaven un profund procés de transformació digital. No obstant això, comptar amb plataformes online per a la gestió de la formació, amb continguts solts en diferents formats, o amb eines de comunicació instantània amb l’alumne; no és suficient. Si volen obtenir un avantatge competitiu i no quedar-se fora d’aquesta cursa contrarellotge, aquestes institucions han de enfrontar-se a l’repte de digitalitzar de forma massiva i homogènia seus continguts formatius.

Tal com indica isEazy, el programari de creació de cursos e-learning, avui dia ja no és necessari disposar d’complexes plataformes tecnològiques o gastar grans pressupostos en proveïdors externs. Ara, les universitats compten amb eines capaces de simplificar el procés de creació i digitalització de continguts. Permetent així, crear materials formatius o, fins i tot, adaptar els continguts disponibles d’una forma ràpida i senzilla. I, augmentant la productivitat i el rendiment de el personal a càrrec d’aquesta tasca.

No obstant això, més enllà de la millora de processos o l’estalvi de temps, les universitats hauran de trobar una eina de creació de continguts e-learning que s’adapti a la resta d’avenços que aquest sector ha anat incorporant en els últims anys. La compatibilitat amb Google Classroom o una integració senzilla amb LMS acadèmics, com Moodle, Canva o Blackboard; es converteixen en característiques bàsiques per a aquest tipus d’eines. A més de facilitar la creació de materials multidispositiu i interactius, amb jocs i elements multimèdia capaços d’enganxar a les noves generacions d’alumnes.

D’aquesta manera, a més de mesures temporals de cara a l’inici del pròxim curs, les universitats han de trobar solucions que garanteixin la continuïtat de la modalitat en línia en els seus centres. Oferint una nova oportunitat per crear una formació més completa, a demanda i més adaptada a les noves generacions, natives digitals.

més informació

Sobre isEazy:

isEazy és una programari per a la creació de continguts e-learning. Està especialment pensat perquè qualsevol professional o unitat de negoci pugui crear cursos e-learning espectaculars, de forma molt senzilla i intuïtiva. Sense necessitat de coneixement tècnics.

isEazy pertany a Bizpills Group, el venture builder tecnològic de startups innovadores, amb una àmplia experiència ajudant als seus clients a incrementar la productivitat, l’eficiència i el rendiment dels treballadors: “People Effectiveness”. A través de la implantació de solucions tecnològiques, millora, automatitza i incrementa l’eficàcia dels processos de formació, desenvolupament de l’talent, eficàcia comercial i comunicació interna en empreses nacionals i internacionals de la talla d’Inditex, Bankia, Repsol, Gas Natural, Vodafone o Santander entre d’altres.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: