Ibáñez denuncia que “la Comunitat Valenciana rebrà 293 milions d’euros menys el 2021 pel finançament mentre Puig ens segueix mentint”

El portaveu d’Economia de l’GPP, Rubén Ibáñez, ha denunciat que “la Comunitat rebrà 293 milions d’euros menys el 2021 pel finançament mentre Puig ens segueix mentint”.

Ibáñez ha assenyalat en roda de premsa que “els pressupostos de la Generalitat que es presenten en tres dies han de néixer sense acord ni diàleg de cap tipus. Ningú s’ha posat en contacte amb la líder de l’oposició per intentar consensuar els pressupostos. Després se’ns demanarà esforços, de tots a una, per ser capaços de formalitzar un document però la veritat és que la intencionalitat i les ganes de Puig d’arribar a acords és nul·la. És impossible pactar uns pressupostos que ni se’ns presenten. Per arribar a algun acord cal tenir un document previ. Puig ha pegat un cop de porta a la cara a l’oposició amb els pressupostos “.

El diputat popular ha assenyalat que “a hores d’ara ningú a la Comunitat Valenciana creu a el president Puig perquè ha faltat reiteradament a la seva paraula. El Consell s’ha dedicat a tapar les vergonyes de govern de Sánchez amb aquesta Comunitat. No ens donen ni les engrunes ia sobre Puig ens enganya en seu parlamentària. Fa unes dates anunciar que pel sistema de finançament rebríem la major quantitat mai rebuda per la Comunitat Valenciana. Això és simplement mentida. Les dades de l’Ministeri d’Hisenda recullen que la Comunitat Valenciana en els pressupostos a nivell nacional per 2021 va rebre 293 milions d’euros menys en finançament que el 2020. Aquesta és la veritable xifra. Són 293 milions d’euros menys en els lliuraments a compte i en la liquidació de el sistema de finançament “.

Rubén Ibáñez ha assenyalat que “Puig ens ha tornat a enganyar avançant unes xifres inventades per fer un Ximoanuncio però que després està buit de contingut. El govern d’Espanya ha tingut un gest invisible amb la Comunitat Valenciana. Ni una sola de les promeses anunciades s’ha vist reflectida “.

A més, el portaveu popular ha indicat que “Puig ha tingut una tremenda condescendència amb el govern d’Espanya. Hem passat de cridar a una gran mobilització a excusar-ho tot. El FLA abans era una estafa i ara és benvingut; el dèficit abans era deute i ara ens ajuda a gastar més. En cinc anys la Generalitat s’ha endeutat en 10.000 milions d’euros més, i l’any que vindran 293 milions d’euros i, mentre, aquí no es pren cap mesura per fer valer els interessos de tots els valencians “.

Rubén Ibáñez ha assenyalat que “això es tradueix en que, per exemple, els MIR segueixen en vaga o en què tenim menys personal sanitari que el 2015. Al desembre de 2019 hi havia un 14,8% de personal sanitari menys que el 2015 (10.183 persones menys) segons recull l’informe de la intervenció general de desembre de 2019. Ho diu la intervenció general en el seu informe segons les nòmines pagades. Aquesta és la realitat més que preocupant “.

El també vicesecretari general de l’PPCV hi ha assenyalat respecte als pressupostos generals de l’Estat que “és segur que en aquest projecte de pressupostos de 2021 es recull que la Comunitat Valenciana va rebre pel sistema de finançament 293 milions d’euros menys que aquest any. Anunciaran un devessall d’inversions que mai es compliran prometent coses que després mai s’executen, com quan van dir que s’anava a condonar el deute de la Marina, rebríem el 50% de la dependència o més de mil milions en finançament “.

Finalment, sobre els fons europeus, Ibáñez ha indicat que “Puig va dir primer que rebria 21.000 milions d’euros. Després el govern diu que són 16.000 milions per a totes les comunitats i ara Puig es conforma amb el 10%, 1.600 milions d’euros. És el mínim. No sabem quant de temps més anem a suportar els enganys de el president Puig “.

 

 

 

Informació i Foto: PP Comunitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: