La cooperativa BlockhainFUE ha celebrat la seva tercera assemblea a UA

Dilluns passat, dia 18 de juliol, es va celebrar a la Universitat d’Alacant la tercera Assemblea General de la cooperativa BlockchainFUE, impulsada pel grup de recerca BAES de la UA. S’hi va establir un “Pla de Cessament de Prestador de Serveis de Blockchain i mitjans tècnics per a implementació”, que la preparés, tal com explica la directora del seu comitè, la professora Carmen Pastor, per a tots els grans canvis normatius que vénen de Europa. Aquest pla és “una part important de la política de seguretat d’una organització, imprescindible per a entitats com BlockchainFUE que es basen a donar un servei a tercers de manera segura i resilient”, informa Pastor.

D’aquesta manera, la professora Pastor assenyala que l’aprovació d’aquest pla “és una fita molt important dins del sector, ja que estableix per als usuaris una garantia de continuïtat al servei, definint els nivells de prestació i les formes d’accés al pitjor escenari possible”. Segons l’experta, “en establir un pla de cessament es garanteixen unes característiques de prestació del servei en el pitjor dels casos, condició imprescindible perquè els nostres cooperativistes puguin participar en projectes que s’han de prolongar en el temps i, així mateix, poder treballar amb la Administració pública. Com que tenim com a punt últim de servei una Administració Pública com a ISTEC, afegim un element addicional en proporcionar la cobertura de seguretat associada a la permanència de l’entitat i el compromís de subrogació de l’obligació en cas que fos necessari”.

La cooperativa BlockchainFUE està impulsada pel grup de recerca BAES de la Universitat d’Alacant per fomentar la transferència del coneixement i l’adopció de la tecnologia Blockchain a l’Administració pública i les empreses utilitzant la xarxa pública BlockchainFUE. BAES és un laboratori de l´Institut d´Economia Internacional de la Universitat d´Alacant format per un grup multidisciplinari d´investigadors, juristes, economistes i enginyers (informàtics i industrials) de diferents universitats, bufets d´advocats i empreses tecnològiques. El seu principal objectiu és desenvolupar tecnologia de blockchain en els camps de l’administració pública i l’empresa privada per assolir un estàndard europeu, que serà la clau per consolidar el mercat únic europeu i enfortir la competitivitat de les empreses europees.

‘Blockchain’ és un sistema de programari que té diversos usos, entre els més coneguts hi ha l’emmagatzematge de transaccions econòmiques, les famoses cryptomonedes com Bitcoin. Aquest sistema també pot ser utilitzat per emmagatzemar informació de tot tipus de forma immutable, ja que les dades escrites no poden ser modificades ni eliminades.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: