Almassora submergeix al barri Pius XII en la seua primera reforma integral amb 276.000 euros

La renovació del barri Pius XII ha començat a Almassora amb els treballs previs de tall d’asfalt i vorera. Es tracta de la primera reforma integral d’aquest districte, que s’ha avançat un parell de setmanes respecte a la data prevista. L’empresa Montajes Baixauli S.L. té quatre mesos reformar l’entorn, garantir l’accessibilitat i l’equipament sostenible al districte. L’actuació, inclosa en el pressupost de 2022, costa 276.848 euros i està cofinançada pels fons FEDER de la Unió Europea al 50%.

L’objectiu principal del projecte suposa una posada a punt per a acabar amb els problemes de les antigues instal·lacions, com la irregularitat de les vorades, paviments deteriorats, estacionaments sense una amplària de calçada suficient o una xarxa d’aigua potable infradimensionada per a les necessitats actuals del veïnat. L’alcaldessa, Merche Galí, i la regidora de Territori, Carmina Martinavarro, han visitat els treballs per a conéixer el procediment que seguiran els obrers durant els mesos de l’obra.

La remodelació inclou també propostes rebudes en el Dia del Veí al Barri en Pius XII, així com els suggeriments recollits pels tècnics de l’Ajuntament. D’aquesta manera, conforme indica el contracte, les actuacions consisteixen en l’adequació de la xarxa viària per als vianants a la normativa d’accessibilitat per a poder circular amb cadires de rodes o carros i evitar ensopegades amb la seua deguda senyalització i la millora dels sistemes de proveïment, sanejament i drenatge per equips més actuals i sostenibles.

Galí ha conversat hui amb el veïnat de la zona, amb el qual s’ha compromés a reduir al mínim les molèsties de les obres, “encara que és impossible eliminar-les pel fet que es tracta d’una obra de gran importància per a posar a punt un barri que necessitava millores des de fa anys”.

En aquest sentit, l’obra ha començat per l’execució d’encreuaments de calçada per a la canalització de l’enllumenat i continuarà amb l’excavació de rasa. La regeneració afecta a la pràctica totalitat del districte. En concret, als carrers València, Vila-real, Albocàsser, Cervera del Maestrat, Sant Rafael, Beatriu Civera, Matilde Lloria i la plaça de Carmelina Sánchez-Cutillas.

D’altra banda, mentre la reforma de Pius XII està en marxa, el barri Corell també ha assumit des d’aquest mes l’obra de renovació de l’entorn, la més quantiosa de les programades en un únic districte en 2022. Seguidament, a l’agost, començaran els treballs de reestructuració de l’avinguda Castelló, mentre que l’Ajuntament ja ha adjudicat el canvi de leds de la platja per 200.000 euros a la Sociedad Ibérica de Construcciones Eléctricas.

Informació i Foto: Ajuntament d’Almassora

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: