La Conselleria d’Obres Públiques obre a el públic la remodelació de Passeig Marítim Gómiz d’Alacant

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha obert a el públic, després de finalitzar la seva remodelació, la prolongació de Passeig Marítim Gómiz d’Alacant, segons ha assenyalat el conseller Arcadi Espanya.

Així, el titular d’Obres Públiques ha destacat que, amb la posada en servei de la prolongació de la passejada, “la relació entre la ciutat d’Alacant i el mar i, en conseqüència, entre la ciutat i les seves veïnes i veïns es va a millorar i incrementar notablement el que significarà un augment de la qualitat de vida “.

Segons Arcadi Espanya, “amb aquesta actuació, la ciutadania recupera espai i s’ha racionalitzat l’ús de l’cotxe, sobretot a la façana marítima”. En definitiva, ha apuntat, “estem avançant cap a ciutats més sostenibles, creant espais on els protagonistes són les persones”. També ha destacat el caràcter biosaludable de el parc situat a nord de la passejada que comptarà amb mobiliari urbà sostenible fet amb material reciclat.

Igualment ha valorat la importància de la col·laboració entre administracions “per executar actuacions d’aquest tipus pensades per i per les persones” i ha recordat que la prolongació de la passejada, “fruit de l’agenda compartida entre la Generalitat i l’Ajuntament d’Alacant”.

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha dut a terme la remodelació de Passeig Marítim Gómiz i la reordenació viària des de la platja de l’Postiguet fins a la seva connexió amb l’avinguda de la Vila Joiosa a Alacant.

Amb un pressupost de 413.410 euros, l’actuació ha consistit en la reordenació d’uns 300 metres de la façana marítima situats a nord de la platja de l’Postiguet, en prolongació de el conegut com a Passeig Marítim Gómiz, i l’execució d’un parc en les parcel·les situades a l’ nord de la passejada.

El passeig té una amplada mitjana de 6 metres, i ocupa una superfície aproximada de 2.000 metres quadrats. Així mateix, s’ha remodelat el terreny en les parcel·les situades entre el passeig i les instal·lacions de FGV i s’ha habilitat una zona de parc amb una superfície aproximada de 3.500 metres quadrats.

De la mateixa manera, aquest passeig i la zona de parc s’ha dotat de mobiliari urbà i enllumenat. A més d’una zona de petanca i una altra de jocs saludables, s’han situat dues pèrgoles per generar zones d’ombres entre el passeig i el parc. Al llarg de tot el perímetre de l’actuació hi ha zones verdes amb arbres i espècies arbustives.

Complementàriament, s’ha executat un fons de sac a l’extrem sud per donar continuïtat a les entrades i sortides de l’vial i es realitzarà una connexió viària per donar continuïtat a la resta de l’vial que manté el trànsit rodat.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: