La Conselleria d’Hisenda simplifica i facilita la presentació de documentació per via telemàtica al liquidar impostos amb l’Agència Tributària Valenciana

La Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic ha publicat una ordre que simplifica i facilita la presentació de documentació per via telemàtica, per part dels contribuents, a l’liquidar els impostos de Transmissions Patrimonials, Actes Jurídics Documentats i Successions i Donacions amb l’Agència Tributària Valenciana.

La nova ordre permet la presentació electrònica de tot tipus de documentació que no tinguin caràcter notarial de forma complementària a l’autoliquidació.

D’aquesta manera, per primera vegada es permet presentar còpies electròniques de documents privats, com ara els relatius a una donació, o de documents judicials.

Amb aquesta mesura, la Direcció General de Tributs i Joc pretén seguir avançant en la implantació de l’administració electrònica en l’àmbit tributari, cosa especialment important en l’actual context derivat de la COVID19.

Nous tipus de signatura electrònica

Una altra de les novetats que inclou l’ordre, que s’ha publicat aquest dijous al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), és que permet la utilització d’altres tipus de signatura electrònica, que fins ara no estaven autoritzades en l’àmbit tributari, tot i que sí que eren admeses per la Generalitat per a tràmits generals.

Aquesta mesura permet adaptar l’anterior normativa als nous temps, a l’admetre qualsevol tipus de signatura per als tràmits amb l’ATV, sempre que aquest mètode estigui autoritzat per la Generalitat.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: