La Conselleria d’Hisenda desenvolupa un servei d’identificació per videoconferència per emetre certificats electrònics qualificats

La Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic, a través de l’Agència de Tecnologia i Certificació Electrònica, integrada a la societat mercantil Infraestructures i Serveis de Telecomunicacions i Certificació, ha desenvolupat un nou servei d’identificació per videoconferència que permet emetre certificats electrònics qualificats, a aquelles persones usuàries que els requereixin sense que hagin d’abandonar la seva llar, garantint així la seguretat tant tècnica com sanitària.

El sistema d’identificació incorpora tecnologies basades en vídeo i en models d’intel·ligència artificial, prèviament utilitzades en entorns financers, capaços d’analitzar els documents d’identitat per detectar fraus i per valorar la fotografia amb el rostre de la persona sol·licitant en temps real.

D’aquesta manera, s’evita la identificació presencial de l’sol·licitant que fins ara constituïa un requisit bàsic per a l’emissió de certificats electrònics, i es dóna resposta a l’actual context de limitació de la mobilitat pública a causa de la crisi generada per la COVID-19.

El servei d’identificació per videoconferència ja es troba disponible a través de la pàgina web de l’Agència consultar aquí, atès que ja ha estat sotmès a l’examen i aprovat per la Secretaria d’Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial.

Cal destacar que en la situació actual d’estat d’alarma i amb molts serveis presencials restringits, els certificats electrònics i les tecnologies de signatura electrònica s’han revelat especialment útils per a permetre que l’Administració continuï prestant els seus serveis a ciutadans i empreses.

Igualment, s’ha pogut apreciar la ràpida adaptació a l’teletreball d’algunes empreses i entitats públiques en què l’ús dels certificats digitals ja era una cosa quotidiana.

Prestador de serveis de confiança

Per tot això, i en el marc de el Reial decret llei 11/2020, l’Agència de Tecnologia i Certificació Electrònica ha fet un pas més per garantir la seguretat i la validesa legal de les transaccions telemàtiques a la ciutadania, les empreses, les administracions públiques, les universitats i els col·legis professionals, mitjançant l’emissió de certificats electrònics qualificats utilitzant tecnologies de vídeo identificació com a substitut de la identificació presencial.

L’Agència de Tecnologia i Certificació Electrònica és un prestador de serveis de confiança qualificat públic, que presta els seus serveis en tot l’àmbit territorial espanyol.

Depèn de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic, està integrada a la societat mercantil de el sector públic instrumental Infraestructures i Serveis de Telecomunicacions i Certificació i li correspon la prestació dels serveis de confiança en l’àmbit de la Generalitat, les seues entitats autònomes, entitats de dret públic i empreses públiques que en depenen, així com a persones o entitats públiques o privades, d’acord amb les directrius establertes per la Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions.

Inforamció i Foto: Generalitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: