La conselleria d’Habitatge organitza el primer ‘Living Lab’ amb associacions de Sant Llorenç de Castelló per explicar-los el projecte europeu Happen

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, a través de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha) i l’Institut Valencià d’Edificació (IVE), ha organitzat el primer ‘Living Lab’ del projecte europeu Happen al grup d’habitatge públic Sant Llorenç de Castelló. Es tracta d’una trobada amb les associacions que treballen al barri per explicar-los els objectius del projecte, abast i els beneficis que la seva aplicació pot tenir en la comunitat.

Happen és un projecte que involucra a diferents institucions regionals i busca estimular el mercat d’habitatges rehabilitats, tant públiques com privades a través de la conscienciació social, aplicació dels protocols desenvolupats en el projecte per a un consum energètic gairebé nul i la formació dels diferents grups professionals del sector de la construcció.

Emparada pel programa europeu per al desenvolupament científic i tecnològic Horitzó 2020, Castelló és una de les tres experiències pilot que serviran com a guia per a l’aplicació de nous criteris energètics en altres ciutats mediterrànies on predomina el clima càlid.

D’una banda, contempla l’aplicació dels requeriments en eficiència del projecte en un edifici al carrer Santa Creu de Tenerife. A més, comporta una intervenció en l’entorn de Sant Llorenç per donar a conèixer i fer comprensibles als seus veïns la importància que té l’aplicació de mesures d’eficiència energètica en el seu dia a dia.

En aquest primer ‘Living Lab’ han assistit representants de pràcticament totes les entitats que treballen al barri i que constitueixen l’associació cooperativa la Taula: Fundació Secretariat Gitano, Càritas, Aula Jove Amigó, Programa Pisos Solidaris en col·laboració amb l’UJI, Ajuntament de Castelló, centre ocupacional de jardineria, Escola de Primària i Escola Infantil.

En aquest ‘Living Lab’, tècnics de la unitat d’Internacionalització de EVha van explicar en què consisteix Happen, els beneficis de la seva aplicació, així com la seva posterior rèplica en altres grups d’habitatge social.

tallers

Posteriorment, els assistents van debatre sobre el rellevant que és atendre els aspectes socials en aquest tipus d’actuacions. En aquest sentit, es va parlar de la necessitat d’organitzar tallers per als residents i entitats del barri per apropar i fer comprensible les diferents mesures d’eficiència energètica que poden realitzar-se tant en les edificacions com en l’entorn urbà pròxim.

Els representants de les entitats van mostrar el seu interès en traslladar la rellevància d’aquestes actuacions de millora en l’eficiència energètica com a eina per a la millorar la qualitat de vida d’aquests grups socials.

Cal destacar la important tasca social i el treball cooperatiu que aquestes associacions realitzen en el grup Sant Llorenç. Per aquest motiu des de la Conselleria se’ls faci partícips d’aquest innovador projecte que ofereix solucions per optimitzar l’ús de l’energia, en benefici de tots.

Finalment, ressaltar que la Conselleria d’Habitatge està realitzant un gran esforç per plantejar la recerca i la innovació com un element fonamental per al desenvolupament de noves estratègies en l’àmbit de la renovació i rehabilitació d’edificis i habitatges.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: